foto: shutterstock.com

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers de invloed onderschatten die technologie op hun bedrijf kan hebben. “Toch loont het de moeite om eens goed stil te staan bij wat software voor jou kan betekenen”, zegt software-specialist Sage. “De juiste software kiezen is essentieel om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Teveel ondernemers nemen beslissingen op basis van hun buikgevoel. Spijtig. Er zijn immers tools genoeg om gefundeerd beslissingen te maken. Doe het dan ook gewoon”, klinkt het bij Sage. Om het ondernemers makkelijker te maken heeft Sage vier criteria omschreven die ze kunnen helpen bij het kiezen van de juiste software. In deze whitepaper kan je die vinden.

Bedrijven weten niet welke tools ze nodig hebben

Alex Dossche, Managing Director van Sage Belgium, legt uit wat de essentie van software voor ondernemers is. “Wel”, zegt Alex, “bedrijfsleiders zeggen regelmatig tegen ons dat ze voelen dat ze moeten veranderen. Ze voelen dat de markt waarin ze opereren een U-turn maakt en willen die ook nemen. Ze willen dan van ons weten welke tools ze nodig hebben om in dat veranderingstraject de juiste beslissingen te nemen.”

Vertrek vanuit de überbehoefte die je wilt invullen

Alex: “Dan zeggen wij: ‘Neem eerst eens een stapje terug en kijk naar je mission statement: wat is de überbehoefte die je als bedrijf wil invullen bij uw klanten? Hoe wil je gezien worden als organisatie? Waar sta je voor als organisatie?’
“Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hameren op kwaliteit. Daarom is het ook belangrijk dat ze bepaalde parameters perfect kunnen opvolgen”, klinkt het bij Sage. “Komen je goederen via de juiste leveranciers? Worden je grondstoffen op tijd geleverd? Worden je goederen op tijd geleverd? Heb je genoeg stock in je magazijn?” …

Dat zijn allemaal zaken waar bedrijven niet aan denken, maar waar software wel een oplossing kan betekenen. Ze moeten hun mission statement waar kunnen maken en beseffen welke rol software kan spelen om al die processen te vergemakkelijken.

Wil je weten hoe je als ondernemer voor de juiste software kiest? Sage heeft enkele belangrijke criteria op een rijtje gezet waar je zeker rekening mee moet houden. Benieuwd? Hier kan je de whitepaper met deze criteria downloaden.

Download whitepaper