Op één dag tijd heeft Instagram maar liefst twee grote updates gelanceerd. Instagram heeft immers live video gelanceerd in haar Stories-functie. Daarnaast is het nu ook mogelijk om foto's via privéberichten versturen die automatisch verdwijnen. Live Videos zijn nog niet voor iedereen beschikbaar en worden gefaseerd uitgerold. Wil je weten wat er precies zal veranderen? Wij hebben 5 opmerkelijke feiten over de nieuwe features op een rijtje gezet voor jou: 

100 miljoen mensen gebruiken Instagram Stories dagelijks

De nieuwe updates komen er enkele maanden nadat het sociale foto-netwerk 'Stories' heeft gelanceerd. Met Stories kunnen Instagram-gebruikers verhalen aanmaken à la Snapchat. Een feature die duidelijk aanslaat. Instagram heeft immers bekend gemaakt dat Stories elke dag door meer dan 100 miljoen mensen wordt gebruikt. 

Niet de zoveelste live video app

De live video's die op Instagram te zien zullen zijn verschillen met wat je van andere live video apps gewoon bent. Zo wordt een live video op Instagram niet opgeslaan, waardoor je écht enkel live kan kijken. Geen replays. Bij Facebook & Periscope kan je live video's achteraf nog herbekijken. Bij Instagram is dat dus niet het geval. 

Automatisch verdwijnende berichten

Naast live video heeft Instagram ook automatisch verdwijnende privéberichten gelanceerd; opnieuw een feature waar Snapchat destijds het eerst mee uitpakte. Zo kunnen Instagram-gebruikers via privéberichten foto's en video's doorsturen die automatisch verdwijnen na verloop van tijd. Dat kan via Instagram Direct. 

Hoe je Live Video's kan sharen

Live gaan op Instagram wordt vrij simpel. Je hoeft enkel naar rechts te swipen vanuit je feed om de camera te openen. Daarna hoef je enkel 'Live' aan te duiden en 'Start Live Video' aan te klikken om beelden te beginnen delen. Aangezien Live Video's niet te herbekijken zijn, kan Instagram je volgers een pushnotificatie sturen indien je live gaat. Je kan ervoor kiezen om je volgers commentaar te laten geven op je video, of je kan er ook voor kiezen om commentaren uit te zetten. Je kan ook comments vastpinnen tijdens de stream zodat kijkers een idee hebben wat er precies gestreamd wordt. Daarnaast kan zo'n bericht ook kijkers aanmoedigen om te reageren op je videostream. 

Instagram toont wanneer iemand live gaat

Aangezien video's enkel live te zien zijn is het voor Instagram cruciaal om op alle mogelijk manieren duidelijk te maken wanneer iemand live gaat. Instagram gaat daarom een livelabeltje toevoegen aan het Stories-overzicht (en kan het ook zijn dat je een notificatie krijgt wanneer iemand live gaat). Daarnaast zullen in Instagram's Explore-tab ook live verhalen te zien zijn. Bovendien zal er ook een optie te zien zijn die 'top live' heet waar je kan zien welke video's trending zijn op basis van de hoeveelheid kijkers, de locatie van de video of het engagement op een video. Je kan door live video's swipen waardoor je erg snel interessante verhalen kan ontdekken. 

Automatisch verdwijnende berichten versturen via Instagram Direct is nu al mogelijk. Live video's zijn nog niet voor iedereen beschikbaar aangezien deze nog volop worden uitgerold.