Straks start Apple met de uitrol van iOS 7, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone & iPad. De update wordt rond 19u Belgische tijd verwacht als een over-the-air update én via iTunes. Het gaat om de grootste update ooit van iOS. 

Grootste update ooit

Apple heeft tot hier toe slecht stelselmatige verbeteringen gedaan van iOS. Vandaag laat het computerbedrijf echter een compleet vernieuwde versie voor: iOS 7. Het is de eerste keer dat Apple zo’n grote vernieuwing doorvoert in haar mobiel besturingssysteem. Naast een nieuw design kreeg iOS tal van nieuwe features toegevoegd. 

Hieronder kan je de voornaamste alvast bekijken:

Welke apparaten kunnen iOS 7 installeren? 

Vanaf vandaag is het zover: iOS 7 is vandaag gratis te downloaden voor eigenaars van een iPhone 4 of nieuwer, de iPad 2 of nieuwer en de iPod Touch van de 5de generatie. Een update waar vele iOS-gebruikers op zaten te wachten. Hieronder kan je een overzicht vinden welke apparaten iOS 7 kunnen installeren:

  • iPhone 4 / iPhone 4S
  • iPhone 5 / iPhone 5C / iPhone 5S
  • iPod touch 5e generatie
  • iPad 2 / 3 / 4
  • iPad mini

Wanneer kan ik iOS 7 installeren?

Hoogstwaarschijnlijk zal Apple de update rond 19u00 onze tijd ter beschikking stellen. Dat gebeurde ook zo met de voorgangers van iOS 7. Tijden van eerdere iOS-lanceringen op de lanceringsdag waren: iOS 6 (18:39 uur), iOS 5 (19:17 uur) en iOS 4 (19:03 uur). 

Hoe kan je updaten?

Als je nog nooit eerder een update hebt doorgevoerd van iOS, zul je waarschijnlijk niet weten hoe je dat precies kan doen. Er zijn namelijk twee manieren: over-the-air of via iTunes. Let op: het is aangeraden om eerst een backup te nemen van jouw bestaande besturingssysteem. Dat kan via iCloud of via iTunes. Meer details over het maken van een reservekopie kan je hier vinden.

Overschakelen naar iOS 7 via jouw iPhone: 

Normaal gezien zal je iPhone je zelf op de hoogte stellen wanneer de update beschikbaar is. Je kan ook handmatig kijken of er al een update op jou staat te wachten. Dat kan door op 'Instellingen' - 'Algemeen' - 'Software-update' te gaan op jouw iPhone. Indien je update beschikbaar is kan je op download klikken om deze te installeren.

Let wel: tijdens deze update sluit je je iPhone het beste aan het op electriciteitsnet. Bovendien is het goed mogelijk dat de update om 19u00 nog niet beschikbaar is. Dat komt omdat de uitrol in fases gaat. Anders zouden Apple's servers immers overspoeld geraken door miljoenen mensen die tegelijk willen updaten. Tip: als je zorgenloos wil updaten naar iOS 7 doe je dat best morgen, als de grote drukte voorbij is.

  • Overschakelen naar iOS 7 via iTunes:

Je kan ook jouw iPhone verbinden met jouw PC of Mac en via iTunes de software gaan updaten. Dat kan door jouw iPhone aan te sluiten en in iTunes op 'apparaten' te klikken. Hierna klik je 'overzicht' en dan 'zoek naar update'. Als je update beschikbaar is klik je op 'download & werk bij'. Let wel: koppel het toestel pas los als de update voltooid is.  

'iOS 7 zorgt voor verminderde batterijduur'

iOS 7 werd niet door iedereen even enthousiast onthaald. Zo heeft Tweakers intussen de batterijduur getest van een iPhone 5 met iOS 7 en merkte daar op dat de batterijduur iets minder was dan voorheen. Als je dus veel belang hecht aan de batterijduur van je iPhone, wacht je dus best nog even af tot Apple met een fix komt. 

Wat zijn jouw gebruikerservaringen van iOS 7? Laat het ons weten!