Apple heeft gisteren iOS 7.1 uitgebracht, met enkele design- & beveiligingsupdates. Maar ook op het vlak van performance zijn er upgrades. Zo is iOS 7 vanaf nu een stuk sneller op de iPhone 4.

iPhone 4 terug sneller

Toen iOS 7 op de markt kwam was de iPhone 4 het oudste model die zou kunnen overstappen naar de nieuwe software. Apple had om alles in goede banen te leiden er een aantal features uitgelaten om ervoor de zorgen dat iOS 7 vlot zou draaien op de oudere iPhone 4. Zo beschikte de iPhone 4 niet over Siri, AirDrop, AirPlay Mirroring en werden bepaalde visuele effecten eruit gelaten.

Aanzienlijke verbeteringen

Toch klaagden heel wat iPhone 4 eigenaars over de traagheid van hun toestel toen ze de overgang maakten naar iOS 7. Met de nieuwe software update probeert Apple nu tegemoet te komen aan iedereen die te maken had met een trage iPhone 4. Zo zijn er aanzienlijke verbeteringen aangebracht die de iPhone 4 terug een stuk vlotter moeten maken. Hieronder een overzicht:

Laatste update voor iPhone 4?

iOS 7.1 komt hiermee terug in de beurt van de snelheden die iPhone 4-gebruikers gewoon waren op iOS 6.1.3. Volgens de blog Ars Technica zou iOS 7.1 de laatste iOS-update zijn die iPhone 4-gebruikers zullen krijgen.

We zijn benieuwd naar jullie bevindingen. Is jouw iPhone 4 sneller geworden?