Op 27 en 28 april laat het IT is Cool-project jongeren tussen 13 en 18 jaar op de Brusselse wetenschapsbeurs wetenschapsEXPOsciences via een interactieve Reality Game kennismaken met de boeiende wereld van IT. Het doel? Komaf maken met het starre imago waarmee de IT-sector kampt en aantonen dat IT een sleutelrol speelt in zowat alle aspecten van ons dagelijks leven. Want wie kan vandaag nog zonder zijn smartphone of draadloze toegang tot zijn Facebook-account?

Wetenschapsbeurs

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 april opent Tour & Taxis in Brussel de deuren voor de wetenschapsbeurs wetenschapsEXPOsciences van Jeunesses Scientifiques. Ook IT is Cool, het project dat jongeren warm wil maken voor een job in IT, tekent er present. Initiatiefneemster en CEO van informaticabedrijf Bull Belux, Saskia Van Uffelen: "Deze wetenschapsbeurs is een uitstekende gelegenheid om informatica als studierichting in de schijnwerpers te zetten. Jongeren weten vandaag nog te weinig hoe boeiend, creatief en cool IT eigenlijk is."

Op de opvallende stand van IT is Cool kunnen jongeren terecht om er gratis hun Facebook-account te checken. En ze kunnen er deelnemen aan een leuke Reality Game waarbij ze met digitale camera's naar QR-codes moeten speuren. Dankzij sponsors USG Innotiv en Dell zijn er tientallen filmtickets en zelfs een laptop winnen.

Bezoek IT is Cool ook op Facebook.

-- --
Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?