Kapaza.be, één van de grootste zoekertjessites in België, lanceert een app voor Android smartphones en tablets. Met de nieuwe Kapaza.be applicatie, die werd ontwikkeld door de Belgische app-ontwikkelaar Tapptic, kunnen vanaf nu ook Android gebruikers snel en makkelijk zoekertjes plaatsen en tweedehands spullen kopen op Kapaza.be. Een app voor iOS was reeds beschikbaar sinds september 2012.

Google Play Store

De Kapaza.be app, ontwikkeld door Tapptic, is beschikbaar in de Google Play store. Snel en eenvoudig in gebruik: dat waren de twee belangrijkste verwachtingen van de gebruikers. Een zoekertje plaatsen is nu nog eenvoudiger met de ingbeouwde camera. Gebruikers kunnen overal en wanneer ze maar willen vanop hun smartphone of tablet computer, op zoek gaan naar de beste deal. Een account aanmaken, beeld en tekst opladen of de verkoper meteen contacteren per telefoon of per mail kan nu allemaal van op hetzelfde toestel wat het gebruiksgemak enorm verhoogt.

50% van mobiele transacties 

“Het Android marktaandeel in België bedraagt op dit ogenblik ongeveer 39%*. Verwacht wordt dat dit marktaandeel in 2014 nog verder zal stijgen”, legt Fabrice Douteaud, algemeen directeur bij Kapaza, uit. “Na de lancering van onze iOS app stelden we een groeiende interesse van de gebruikers vast om via een mobiele applicatie ons platform te gebruiken. We verwachten dan ook dat de Android versie van deze app in de nabije toekomst verantwoordelijk zal zijn voor 50% van de mobiele transacties op kapaza.be.”

* Bron : Semetis – ‘How we Browse’ (November 2013)

De app kan je hier downloaden