Geplande wissel aan de top van IAB Europe 23 april 2013 – IAB Europe bevestigt het vertrek van Alain Heureux als CEO & President van IAB Europe om de fakkel door te geven aan haar vice-president Kimon Zorbas. Deze wissel werd al langer gepland en biedt Alain Heureux de mogelijkheid om zich te focussen op nieuwe professionele uitdagingen.

“Ik ben fier om de laatste zes jaren meegewerkt te hebben aan het succes van IAB Europe en haar netwerk. De vereniging ontwikkelde zich tot een sterke vereniging met 27 nationale IAB’s en 70 bedrijfsleden, die zorgen voor de financiële stabiliteit die nodig is om de ambities waar te maken. We hebben eveneens een team van 11 experten uitgebouwd dat diensten levert aan de sector, die de sector vertegenwoordigen en zelfregulering ontwikkelen, en die een breed scala aan onderzoek en netwerking opportuniteiten aanbieden,” aldus Alain Heureux.

IAB Europe is in goede handen

"Het is voor mij tijd nu om mijn andere projecten van The Egg verder te ontwikkelen, gericht op creativiteit en innovatie. Ik ben ervan overtuigd dat we de weg gebaand hebben voor IAB Europe als de sterke stem van de Europese digitale industrie. De vereniging is nu op het punt gekomen om het opvolgingsplan in praktijk om te zetten. Met Kimon Zorbas is IAB Europe in goede handen."

Ook Guy Philipson vertrekt

IAB Europe kondigt eveneens het vertrek van Guy Philipson (IAB UK) aan, die zich terugtrekt als voorzitter van de Raad van Bestuur na een mandaat van 4 jaar. Thomas Duhr, vice-voorzitter sinds de oprichting van IAB Europe en vertegenwoordiger van United Internet Media, neemt zijn rol over tot aan de tweejaarlijkse verkiezing van de Raad van Bestuur tijdens de Algemene Vergadering van mei 2013.

Vlotte overgang

"De Raad van bestuur van IAB Europe, het management, het team en ik zullen nauw samenwerken om de overgang zo vlot als mogelijk te laten verlopen en de meest succesvolle editie van Interact neer te zetten op 23 en 24 mei in Barcelona. Dit is de beste manier om IAB Europe’s succes en nieuw leiderschap te vieren,” zegt Alain Heureux.