Volgens AllThingsD is LinkedIn aangeklaagd door een aantal gebruikers omdat het professionele sociale netwerk hun e-mailaccounts gehackt zou hebben. LinkedIn zou dat gedaan hebben om meer leden aan te trekken.

Endorsements

LinkedIn zou ongevraagd mails hebben gestuurd uit de naam van mensen die een profiel hebben op het netwerk met de vraag of de ontvanger een endorsement (aanbeveling) wilde schrijven voor deze persoon.Om dat te doen, moet de ontvanger eerst lid worden van LinkedIn.

Aanklacht

In de aanklacht staat: "Als de computergebruiker een email account laat openstaan, gaat LinkedIn contactgegevens van deze account downloaden naar haar eigen servers. Dat doet het zonder het passwoord te verzamelen van de email account en zonder het medeweten van de user.”

‘Onjuist’

Volgens LinkedIn is hier niets van aan: “Wij stellen onze gebruikers altijd op de eerste plaats en zijn transparant over hoe we de privacy van onze gebruikers beschermen. De claim is helemaal onwaar en we zullen er alles aan doen om deze onwaarheden te bestrijden,” klinkt het.

De aanklacht zelf kan je hier inkijken.

Wat denk jij van deze aantijgingen?