De Nokia Asha 501 is vanaf begin februari 2014 in België verkrijgbaar. Met zijn €79 is het toestel vrij goedkoop in vergelijking met andere smartphones. Het toestel draait op het nieuwe Asha-platform dat responsiever en sneller zou moeten zijn dan zijn voorgangers. Bovendien kunnen developers specifieke apps voor het platform kunnen schrijven. 

48 dagen standby

De Nokia Asha 501 is verkrijgbaar in twee kleuren (cyaan en wit). De Nokia Asha 501 bestaat uit slechts twee delen: een duurzame en verwijderbare hoes en een krasbestendig glazen scherm. Dit is een 3-inch touchscreen met één ‘back’-knop. Het toestel weegt  98 gram en heeft een stand-bytijd van maximaal 48 dagen.

Home & Fastlane

De Nokia Asha 501 maakt het mensen eenvoudiger om hun favoriete activiteiten op hun smartphone te doen. Via een eenvoudige swipe-beweging hebben ze toegang tot twee verschillende beginschermen: Home en Fastlane.

Home biedt een traditioneel, op iconen gebaseerd menu om apps, bellen en instellingen te openen. Het nieuwe Fastlane-menu is gebaseerd op hoe mensen echt hun telefoon gebruiken. Het toont de laatst gebruikte contacten, sociale netwerken en apps op één scherm. Fastlane geeft zo een overzicht van hoe het toestel wordt gebruikt en inzicht in activiteiten uit verleden, heden en toekomst. Zo kunnen gebruikers multitasken en krijgen ze nog eenvoudiger toegang tot hun favoriete opties.

Xpress Browser

De nieuwe Nokia Asha 501 is standaard uitgerust met Nokia Xpress Browser. Deze browser comprimeert internetdata automatisch tot maximaal negentig procent. Dit zorgt ervoor dat mobiel browsen nog sneller en voordeliger is. Nokia Xpress Now is een nieuwe webapplicatie die content aanbeveelt op basis van locatie, voorkeuren en trending topics. De applicatie is binnenkort beschikbaar via de homepage van de browser en als download in de Nokia Store.

Veel van de meest populaire applicaties zijn al beschikbaar of in ontwikkeling voor het Nokia Asha-platform, waaronder Facebook, Foursquare, Whatsapp, LinkedIn, Twitter en games van Electronic Arts.

Productspecificaties

  • afmetingen: 99,2 x 58 x 12,1 mm; 98 gram
  • camera: 3,2 megapixel
  • stand-bytijd: maximaal 48 dagen
  • gesprekstijd: maximaal 17 uur
  • geheugen: 128 MB flash geheugen, extra geheugenkaart van 4 GB wordt meegeleverd en is uitbreidbaar tot 32 GB