De meeste Apple-computers beschikken tegenwoordig over een Thunderbolt-poort. Thunderbolt is een snelle aansluiting die je toelaat om een extern scherm te verbinden of supersnel data over te zetten. Sinds kort kan je ook een externe grafische kaart verbinden om de performance van jouw MacBook flink de hoogte in te jagen.

‘Unsupported’

Nochtans ondersteunt Intel, de maker van Thunderbolt, grafische kaarten nog niet officieel. Zo omschrijft Intel externe grafische kaarten als ‘unsupported’ voor de Thunderbolt-technologie.

Proof of Concept

Een lid van het forum Tech Inferno, liet zich echter niet ontmoedigen en ging zelf op onderzoek uit. Hij concludeerde dat het best mogelijk is om via Thunderbolt een externe grafische kaart te gaan gebruiken. Ironisch genoeg kreeg de hij de kaart enkel aan de praat door Windows 7 te installeren op zijn Mac.

In ieder geval toont het experiment wel aan dat een externe grafische kaart ervoor kan zorgen dat je een flink potje kan gamen op jouw MacBook. Grafische kaartenmaker Nvidia heeft al eerder haar interesse aangekondigd om dergelijke externe kaarten te gaan maken. Ook MSI zou al een prototype klaar hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd...