Marijke Schroos komt bij Microsoft Belux aan het hoofd van de afdeling SMSP, wat staat voor Small and Midmarket Solutions and Partners. Onder haar verantwoordelijkheid komen de kmo-business, de corporate klanten, de regionale en lokale overheid, de  gezondheidszorg, de relaties met de partners en tot slot de ERP- en CRM-software Microsoft Dynamics. Marijke Schroos vervangt Steven Stokmans die verantwoordelijk wordt voor de West-Europese OEM Divisie.

Marktleider worden in Belux

“Ik voel me vereerd om het SMSP-team van Microsoft Belux te mogen leiden nu Microsoft evolueert naar een softwarebedrijf dat de totale klantenervaring centraal stelt en dus meer focus legt op hardware zoals tablets en smartphones en daarnaast een breed spectrum aan clouddiensten aanbiedt. Het is een geweldige opportuniteit om in deze nieuwe constellatie de marktleider te worden in België en Luxemburg. Met ons stevig uitgebouwd partner-ecosysteem ben ik er ook van overtuigd dat we hierin gaan slagen," verklaart Marijke Schoors in een persbericht.

SMSP

"SMSP is een bijzonder boeiende omgeving door de verschillende sectoren, waaronder de overheid, de diversiteit van onze diensten en producten die we er kunnen aanbieden en natuurlijk onze klanten, van zelfstandigen tot bedrijven met meer dan duizend pc-gebruikers. Ik kom vanuit het partnerkanaal. Onze partners, van resellers tot grote systeemintegratoren en sterke Dynamics-specialisten, doen ons groeien en bieden ons voor een groot stuk klantenintimiteit. We zijn hen dankbaar voor hun steun en vertrouwen en rekenen uiteraard op hen voor de next big milestone”, aldus Marijke Schroos.

Carrière

Marijke Schroos (40) begon tien jaar geleden bij Microsoft. In 2008 startte ze er het Cloud Sales Team op waarmee ze de eerste cloud deals binnenhaalde. De voorbije drie jaar vervulde ze de rol van Partner Sales Lead. Voor haar periode bij Microsoft oefende ze marketingfuncties uit bij onder andere Tandem en Toshiba.