De studenten van Belgian Advertising School (BAS) hebben op originele wijze de campagne ‘Ad Babies’ van Creative Belgium van repliek gediend. In de Ad Babies campagne doneerden top-creatievelingen hun sperma, zodat hun opvolging in de Belgische reclamesector verzekerd was. De campagne schoot bij de studenten van BAS in het verkeerde keelgat. Daarom zorgden ze voor een tegenreactie van jewelste. Hieronder kan je bekijken wat ze precies hebben gedaan: 

Don't donate your sperm, adopt our talent!

Met de Ad Babies campagne concludeerde Creative Belgium dat steeds minder jonge, creatieve talenten voor een carrière in de reclamesector kiezen. Hier waren deze studenten het duidelijk niet mee eens. Met hun campagne: Don’t donate your sperm, #adoptourtalent, wilden ze een statement maken. 

De BAS-studenten leverden de spermadonors van de Ad Babies campagne een wel heel onverwacht pakketje. Het resultaat van hun succesvolle donatie: een levensechte baby. De baby die geleverd werd aan de deuren van de top binnen de Belgische reclamewereld, bracht de nodige reacties los. Deze resulteerden in een hilarische clip. Hieronder kan je de clip bekijken: 

Nieuwe generatie creatievelingen bestaat al, en is klaar om erin te vliegen!

Met de actie willen de studenten van BAS bewijzen dat er de nieuwe generatie creatief talent al bestaat en klaar is om erin te vliegen. Het enige wat de BAS’ers vandaag nog nodig hebben, is dat laatste zetje. Een duidelijke boodschap aan de creatieve directie van vandaag: Don’t donate your sperm, #adoptourtalent!

Petje af BAS! :)