Vandaag opent het Microsoft Center in de Montoyerstraat 51 in Brussel officieel zijn deuren. Naast het Microsoft Executive Briefing Center en het Microsoft Policy Center vindt ook het Microsoft innovatiecentrum (MIC) Brussel hier een nieuwe thuis, met meer kantoorruimte.

Microsoft Innovatiecentrum

Het doel van het MIC bestaat erin samen met de overheid arbeidsplaatsen te creëren en jongeren aan het werk krijgen. Het Brusselse Ministerie van Economie en Tewerkstelling en Microsoft zetten al drie jaar samen hun schouders onder het innovatiecentrum, dat in sinds zijn opstart twee jaar geleden 30 start-ups lanceerde, 131 mensen aan een job hielp en 365 certificaten uitdeelde.

Samenwerking loopt nog minstens drie jaar

Tijdens haar speech tijdens de opening van de nieuwe locatie van het MIC Brussel, bevestigde de Brusselse Minister van Economie Céline Fremault dat het contract tussen het MIC en het Brusselse Gewest voor drie jaar verlengd wordt, van 2014 – 2017. Tijdens de komende drie jaar zal het partnership verder stages en jobs ondersteunen, start-ups en certificaten creëren en investeren in nieuwe innovatieve initiatieven om vrouwen en jeugd in ICT te ondersteunen. Het partnership werd vandaag op het podium officieel ondertekend door Céline Fremault, Microsofts General Counsel en Executive Vice President Brad Smith, samen met Baudouin Urbain, Public Sector Director bij Microsoft BeLux.

Céline Frémault, Brussels minister van Economie en Tewerkstelling: "Het partnership tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Microsoft, MIC Brussel, is en blijft essentieel om onze investeringen in onderzoek en innovatie te ondersteunen en zo van Brussel een van de meest innovatieve regio’s op het gebied van ICT te maken.”

Youthspark

Mircrosoft zal daarnaast het Youthspark initiatief verder financieel ondersteunen, met name drie jeugdorganisaties: the European Youth Forum (YFJ), Telecentre Europe en  Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE). In het kader van het YouthSpark initiatief en de nieuwe prioriteiten van het MIC Brussel voor de komende drie jaar, zullen het MIC en Microsoft samen zomerkampen organiseren voor jongeren en ondernemers. Die zullen plaatsvinden in het nieuwe gebouw van het MIC Brussel.