Afgelopen weekend openden de restaurants van het populaire VTM-programma „Mijn Pop-uprestaurant!” de deuren. Iets meer dan een week nadat de reservaties van start gingen, hebben de vijf pop-ups de kaap van 10.000 reservaties bijna bereikt. Tablebooker, het bedrijf dat de online reservaties verwerkt, registreerde op maandag 31 maart 2014 exact 9.812 boekingen in de verschillende restaurants. De trend van online reserveren is dus ook in de Medialaan geland.

Tablemanager, het professionele reservatiesysteem van tablebooker, is een initiatief van 5 jonge ondernemers uit Antwerpen en wordt momenteel al door zo’n 175 restaurants gebruikt. „Onze klanten focussen dankzij onze software beter op het leiden van hun restaurant.” zegt Steven Schutter. "Tot 50% van hun reservaties wordt automatisch verwerkt. Dit betekent een enorme tijdswinst. Bovendien zijn ze altijd bereikbaar en zorgt ons platform tablebooker.be voor nieuwe bezoekers”.

Maar online reserveren verloopt helaas niet altijd even soepel. „Wanneer op één moment duizenden mensen een beperkt aantal plaatsen proberen te bemachtigen moeten de systemen hierop voorzien zijn. Dit is niet eenvoudig en vraagt om serieuze investeringen, ook al zijn die maar voor 1 cruciaal uur nodig. Dankzij VTM weten we nu zeker dat ons systeem het aankan!”.

Wil je zelf nog een plaatsje reserveren bij 1 van de 5 pop-uprestaurants? Ga dan naar de vtm.be of download de VTM app via de Apple App Store of de Google Play Store.