Magic Leap, een Augmented Reality start-up waarvan de technologie nog steeds gehuld is in mysterie, heeft een gigantische som van 793,5 miljoen dollar opgehaald in een nieuwe investeringsronde. De som is gigantisch als je weet dat het product nog nooit officieel is voorgesteld aan het grote publiek. 

Magic Leap haalde al 1,385 miljard dollar op


Magic Leap is een augmented reality platform dat beelden als een hologram kan doen verschijnen. Het uiteindelijke product werd nog nooit vertoond, maar enkele demo's van de technologie zijn wel te vinden op de website. 

De nieuwe investeringsronde werd geleid door de Chinese ecommerce gigant Alibaba van top-ondernemer Jack Ma. In de laatste ronde werd een gigantische som van 793,5 miljoen dollar opgehaald. 

"Wij investeren in vooruitdenkende, innovatieve bedrijven die top-producten en technologiën bouwen," zegt Alibaba-topman Joe Tsai. "We geloven dat Alibaba Magic Leap kan ondersteunen en tegelijk ook veel kan leren. We kijk ernaar uit om samen te werken."


Naast Alibaba investeerden ook Google, Qualcomm, Legendary Entertainment en tal van venture capital firma's in het bedrijf. In 2014 haalde Magic Leap al eens meer dan 500 miljoen dollar op. In totaal werd ondertussen al 1,385 miljard dollar in de technologie geïnvesteerd. De waarde van Magic Leap zou intussen schommelen rond de 4,5 miljard dollar. 


Uiteindelijke product nog nooit vertoond

De valuatie en het groot aantal tech-spelers die investeren in het project zijn op zijn minst impressionant te noemen. Zeker als je weet dat Magic Leap haar product nog steeds niet heeft getoond aan het grote publiek. Er werden enkel bepaalde tips gegeven aan de hand van enkele vrijgegeven videobeelden. 

"We bouwen aan een fantastisch en speciaal object", zegt Magic Leap CEO Abovitz. "De technologie zal mensen ondersteunen - niet tegenwerken." 


Als je weet dat naast AR ook VR in 2016 een flinke opmars zal kennen. Lijkt het er sterk op dat de manier waarop we films kijken, games spelen of computers zullen bedienen in de komende jaren drastisch zal veranderen. Aangezien dat heel veel technologie spelers volop inzetten op Magic Leap lijkt deze technologie een grote rol te gaan spelen. Iets om in de gaten te houden! 

Meer info: magicleap.com