De Nederlandse lancering van videostreamerNetflix zal niet lang meer op zich laten wachten. Dat blijkt uit de mogelijkheid voor Nederlanders om de Netflix app te downloaden via de Appstore.

Wie in Nederland in de Appstore zoekt naar ‘Netflix’ zal de applicatie tevoorschijn zien komen. Op de AppleTV is Netflix echter nog niet beschikbaar. Op diverse consoles & Smart TV’s was de app wél al zichtbaar. Dat wijst erop dat het slechts een kwestie van enkele dagen is eer de lancering in Nederland een feit is. 

Netflix is een Amerikaanse videodienst die het mogelijk maakt om een groot aantal Amerikaanse films & tv-series te streamen naar jouw TV, smartphone of tablet. 

‘Lancering in Nederland op 11 september’

Ongetwijfeld zal het niet meer zolang duren voor onze Noorderburen door de rijkgevulde Netflix aanbod zullen kunnen bekijken. Er wordt gefluisterd dat 11 september de officiële Nederlandse lanceringsdatum zal zijn.

Nederland is het 7de Europese land waar Netflix aangeboden wordt. Eerder waren het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden & Finland al aan de beurt.

De Nederlanders zullen zo’n €7,99 moeten neertellen per maand om twee apparaten met de dienst te laten verbinden. Wil je meerdere apparaten aansluiten op de video-streamer, dan zou het zo’n €11,99 kosten voor 4 apparaten aan te sluiten.

Wanneer naar België?

Uit goede bron hebben we vernomen dat Netflix hoogstwaarschijnlijk kort na de lancering in Nederland, naar Frankrijk zal komen. Daarna is ons land aan de beurt.