Nieuw kwaliteitslabel komt de verdere professionalisering van de internetsector ten goede.

FeWeb, de Federatie van Webbedrijven, heeft tijdens haar jaarcongres het nieuwe kwaliteitslabel WebScan by Qfor voorgesteld en tegelijk de eerste zes labels uitgereikt aan prominente spelers uit de sector: Lodestar, Webdoos, Netlash-bSeen, Marlon, Deltacom en AG Consult.

Het kwaliteitslabel geeft aan dat het bedrijf voor één of meerdere domeinen (bv. consultancy, e-commerce,…) bijzondere kwaliteitsgaranties biedt naar de klant toe. Centraal hierbij staan transparantie en aandacht voor continue verbetering. Dit bevordert uiteraard niet alleen de interne processen maar ook de samenwerking met de klant en de algehele perceptie van het bedrijf als een duurzame en professionele partner.

WebScan by Qfor is een sectorspecifiek kwaliteitssysteem exclusief voor de leden van FeWeb gebaseerd op de standaard Qfor ProcessScan. In de norm zijn verschillende indicatoren opgenomen rond uitvoering van projecten, human resources, materiële middelen en interne werking. De audit gebeurt volledig onafhankelijk van FeWeb door het bedrijf Management Information dat in België gekend is van Qfor-audits.

Voor FeWeb is het label een nieuwe mijlpaal voor de sector, aldus Marc Mestdagh, CEO van FeWeb, die eraan toevoegt: "We zijn ervan overtuigd dat het label voor onze leden een grote toegevoegde waarde biedt om als professionele partners in de markt te staan. Aandacht voor kwaliteit was de reden van de oprichting van FeWeb in 2003, met dit nieuwe label verleggen we opnieuw grenzen. En daar zal het niet bij blijven. Ook met de uitrol van een ambitieus actieplan wil Feweb in 2012 verder aan de professionalisering van de markt werken."

UPDATE: Voor meer info over onder andere procedure & kostprijs kan je terecht op de site van FeWeb. WebScan by Qfor

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?