Parrot, het Franse bedrijf dat zich inmiddels ontpopte tot dé drone-fabrikant bij uitstek, heeft haar nieuwe drone 'Disco' voorgesteld op de Consumer Electronic Show in Las Vegas. Voor de liefhebbers: het is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Kijk maar eens naar de mogelijkheden: 

Automatische Take-off

Drones zagen er de laatste jaren vaak hetzelfde uit. Tot op vandaag. De Parrot Disco is een drone die qua vorm erg lijkt op een miniatuur stealth-bommenwerper. Om hem te lanceren, hoef je de drone gewoonweg in de lucht te gooien. De autopilot functie doet de rest. 

45 minuten non-stop vliegen

De Parrot Disco beschikt over een autopilotfunctie met verschillende sensoren (accelerometer, gyroscoop, magnetometer, barometer & GPS). Het toestel weegt amper 700 gram en kan een topsnelheid bereiken van 80 kilometer per uur. De batterijduur is ook een meevaller, zo kan de drone 45 minuten non-stop vliegen.

De prijs van het toestel wordt later in 2016 bekend gemaakt. Zou jij er eentje willen? Hieronder kan je een prototype van het toestel aan het werk zien: