EMILY: de robot die het leven redde van honderden Syrische bootvluchtelingen

EMILY: de robot die het leven redde van honderden Syrische bootvluchtelingen
Volg Bloovi ook op Twitter!

vrijdag 13 mei 2016

De angst dat robots ooit de mens zullen onderdrukken zit dankzij films zoals Terminator en iRobot flink ingebakken. Toch zijn er ook robots die op grote schaal mensenlevens redden. EMILY is er eentje. De robot redde intussen al meer dan 300 levens van Syrische bootvluchtelingen. 

Al meer dan 300 mensenlevens gered

Als je denkt dat felgekleurde superhelden enkel bestaan in strips, dan heb je het grondig mis. EMILY, een op afstand bediende robot, toonde dat het ook aan die status voldoet door het leven van meer dan 300 Syrische bootvluchtelingen te redden voor de kust van het Griekse eiland Lesbos. 

"Tough Little Boat"

De naam van de robot staat voor Emergency Integrated Lifesaving Lanyard, en is ontworpen om vanuit een helikopter te worden gelanceerd tot in het water. De robot zet daarna tegen een snelheid van 32 km/u vaart naar de persoon in nood. Zelfs in barre weersomstandigheden kan EMILY haar taken zonder problemen afwerken. 

Bovendien is EMILY behoorlijk sterk dankzij haar componenten die bestaan uit Kevlar en hoogwaardig materiaal. Dit is hoe de robot precies werkt: 

Tags: , , , , .Over Thomas Van Den Elzen


Thomas Van Den Elzen

Thomas is contentman van Bloovi.be en is verantwoordelijk voor de inhoud van de Bloovi site. Hij gaat dagelijks de dialoog aan met de digitale wereld...

 

Volg mij


Bekijk volledig profiel