Philippe Rogge, sinds februari 2011 general manager van Microsoft België en Luxemburg, wordt op 1 juli commercieel verantwoordelijke (Sales, Marketing & Solutions Group Vice President) van Microsoft in China. Michael Beal zal hem opvolgen in België en Luxemburg. De Amerikaan werkt al tien jaar voor het technologiebedrijf en is sedert september 2011 directeur ‘marketing & operations’ van Microsoft Japan.

Cloud, mobiel en diensten

Philippe Rogge (44) (foto rechts) en Michael Beal (40) (foto onderaan) kunnen beiden mooie resultaten voorleggen en kijken uit naar hunnieuwe uitdaging. Microsoft heeft de traditie om mensen te laten doorgroeien.

Het biedt hen de kans om geregeld een nieuwe functie uit te oefenen binnen het bedrijf. Beide managers begeleiden Microsofts transformatie van een bedrijf dat vooral licenties voor het Windows-besturingssysteem en de kantoorsoftware Office verkoopt naar een onderneming voor wie cloud computing oplossingen op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones op de eerste plaats komen.

Michael Beal: rijzende ster


“Michael is bij Microsoft een rijzende ster”, zegt Philippe Rogge. “Terwijl ik de kans krijg om onze positie op de Chinese markt verder te ontwikkelen, zal Michael zijn kwaliteiten en brede internationale ervaring ten dienste stellen van onze klanten, partners en medewerkers in België en Luxemburg. Dit jaar wordt niet alleen bijzonder door een nieuwe general manager voor België en Luxemburg, maar vooral door 25 jaar activiteit van Microsoft in België.

Onze teams zullen dat vanaf de zomer samen met onze klanten en partners vieren met het oog op de volgende 25 jaar.”

Van Azië naar België, en omgekeerd

Vooraleer hij in 2004 op de hoofdzetel van Microsoft in Redmond ging werken voor de verkoop-, marketing- en dienstenafdeling, was Michael Beal vier jaar manager ‘strategy & operations’ voor Deloitte in Seattle. Na vier jaar voor Microsoft in Redmond gewerkt te hebben, verhuisde hij naar Zuid-Korea, waar hij bijna drie jaar chief operating officer en chief marketing officer was. Daarna ging hij bij Microsoft Japan aan de slag.

Michael Beal studeerde journalistiek en reclame aan de universiteit van North Carolina. Aan de universiteit van Washington behaalde hij een master in business administration (MBA) in marketing. Hij verhuist met zijn vrouw Shea, zoon Nathan van vijf en dochter Sophie van drie naar België. Philippe Rogge maakt met zijn echtgenote en kinderen de omgekeerde beweging naar Peking.