Afgelopen week sleepte Pieter Janssens (29), oprichter van Intracto, de prijs van Vlaamse Jonge Ondernemer 2014 in de wacht. Die prestigieuze award bekroont ieder jaar een ondernemer jonger dan 40 die met zijn bedrijf op creatief en duurzaam vlak van zich laat spreken.

De vakjury loofde Pieter omwille van zijn sterke focus op het intensief HR-beleid, het feit dat Intracto inzet op duurzaam ondernemen en de snelle groei die het bedrijf sinds de opstart in 2005 doormaakte.

Een award voor alle collega's

Pieter Janssens: “Met deze award zien we een periode van acht jaar ondernemen met het hele team beloond worden. Daarom draag ik deze award ook op aan al mijn collega’s. Ik ben met Intracto op mijn 21ste begonnen. Naast de schoolgebouwen huurde ik een klein kantoortje en nam ik meteen iemand in dienst. In de voormiddag volgde ik les, na de lunch ging ik werken op mijn eigen kantoor.”

Steile opgang

Acht jaar later telt Intracto 65 werknemers en draait het een jaarlijkse omzet van 12 miljoen euro en bedient het klanten zoals Brussels Airport, bpost, Cartamundi, VREG, Hubo, Acco en Unizo. Eind 2014 neemt het voltallige team haar intrek in splinternieuwe, 3000 m² grote kantoorgebouwen in Herentals.

Meer info: intracto.com