Volgens YouTube vertegenwoordigt online video bijna 90% van alle internetverkeer. Dat is een gigantisch hoog cijfer dus waarom is video nog steeds een grote afwezige op tal van sites in Vlaanderen? Als een rasechte speurhond snuffelde ik het wereldwijde web af op zoek naar ‘facts en figures' om jou en mijn klanten wat meer duidelijkheid te bieden. - Geschreven door Olivier Depaep -

Zowel voor consumenten als professionals

Volgens Comscore blijft een consument tot twee minuten langer op je site indien er een video voor handen is. Dat is heel wat extra tijd om empathie voor je merk te bouwen. Daarbovenop blijkt dat 64% van de surfers meer geneigd is om je product te kopen na het zien van een web video.

En maar liefst 59% van de hogere kaderleden verkiest om een video te bekijken dan een artikel te lezen  indien beiden aanwezig zijn op dezelfde pagina. Zo bleek ook dat 80% van de hogere kaderleden meer tijd nam om online video te bekijken dan een jaar geleden (Forbes).

In de praktijk tonen grote merken zoals Dell en Virgin Mobile instructievideo's op hun website waardoor hun telefonische hulplijnen tussen 5% en 14% minder bezet waren wat een heuse kostenbesparing met zich meebracht (The Australian).

Mobiel surfen

Meer en meer kijkers verorberen een stukje online video op hun smartphone of tablet. Google blog plakt hier een cijfer op en meent dat 50% van mobiele surfers geregeld een video verslindt. Dus best zorgen dat de video niet enkel in Flash beschikbaar is en snel oplaadt maar dankzij sites zoals VimeoPro is dit een probleem van het verleden.

Het is maar voor YouTube

Als laatste wil ik nog even meegeven dat online video zeker niet synoniem staat voor rommel. Net zoals een Blockbuster film is het verhaal en de uitvoering ervan doorslaggevend om succes te boeken. Veel bedrijven vinden het nog steeds best ok om een klungelige home made video op YouTube te plaatsen … om daarna te concluderen dat online video niet werkt. Een slechte productie is en blijft echter verloren tijd, geld en moeite.

- - Geschreven door Olivier Depaep
Olivier Depaep is Creative Director bij Klak en heeft films gemaakt voor onder meer Audi, BBC, Discovery Channel, Legoland en Sea Life Europe - @olivierdepaep - olivier@klak.be

Video Content op Bloovi?

Bij Bloovi beseffen we ook al een tijdje wat de grote voordelen zijn van video content. Daarom staan dan ook een aantal acties gepland waar we video content voor gaan gebruiken. We geloven niet dat dit per se een alternatief is voor uitgeschreven content, maar zeker en vast een waardevolle aanvulling.

Wat vind jij? Is video content een alternatief voor geschreven content, eerder een aanvulling of zelfs geen van beiden? Geef je mening in de comments.

--  --

Kan je dit artikel appreciëren? Deel het dan hieronder via Twitter, Facebook of Linkedin.

Volg je @bloovi al op Twitter? #bloovi