Real-time personalisatie: de volgende grote stap in marketing

Real-time personalisatie: de volgende grote stap in marketing
Volg Bloovi ook op Twitter!

dinsdag 8 maart 2016

Dat consumenten een persoonlijke aanpak verwachten door bedrijven is tegenwoordig zo helder als pompwater. Maar dat consumenten deze aanpak ook in real-time verwachten, is andere koek. Hoe kunnen marketeers dit eigenlijk verwezenlijken? Deze gratis whitepaper van IBM legt het uit:

Massamarketing heeft afgedaan

Steeds minder consumenten staan open voor massamailings en andere vormen van push marketing. Ze willen persoonlijk aangesproken worden, liefst zelfs on- én offline. Als het even kan willen consumenten ook dat bedrijven hun voorkeuren en interesses onthouden en dat ze niet telkens in herhaling moeten vallen. 

De mogelijkheid om klanten steeds op een relevante manier te contacteren is hét hart van personalisatie. Op deze manier is een klant overhalen tot een aankoop een peulschil. Eens je weet wanneer de klant klaar is voor een aankoop, hoef je enkel het juiste product aan ze voor te stellen. Vaak is er niet meer nodig om tot een conversie te komen.

Context is cruciaal voor succes

Toch verwachten consumenten steeds meer dat bedrijven ook rekening houden met de context waarin ze zich bevinden. Daarom is er steeds meer nood aan real-time personalisatie. Een term die meer dekt dan enkel online kanalen.

Zo willen klanten via telefoon, website, call-center en in winkels en via mail persoonlijk worden aangesproken. De beste manier om dit te doen is om een consistente ervaring aan te bieden over alle kanalen heen. 

Indien marketeers erin slagen om real-time personalisatie perfect uit te voeren, dan kan het een gigantische impact hebben op verkoop, omzet én meer conversies. Finaal zullen klanten deze fijne ervaring koesteren en hierdoor sneller hun weg terugvinden naar jouw merk. Hoe je real-time personalisatie concreet kan aanpakken lees je in deze gratis whitepaper

Download whitepaper

Tags: , .Over IBM Belgium


IBM Belgium

IBM brings innovative solutions to help marketing professionals solve some of their toughest business challenges. IBM is making a new future for our clients, by transforming industries and professions with data. We infuse analytics in the marketing process, delivering critical insights and enabling data-driven decision making. By transforming how to engage customers in authentic dialogues across new and traditional channels, IBM delivers a seamless interactive customer experience, offering relevant and timely information to respond to the needs of the empowered consumer.

Volg mij


Bekijk volledig profiel