Selligent, de specialist in conversiemarketing en interactieve CRM, vernieuwde onlangs de hostingovereenkomst met Combell Solutions en vertrouwt voortaan op een krachtige en flexibele ‘private cloud’-infrastructuur.

Goede hostingdiensten van Combell

Selligent baseerde deze keuze op 4 jaar positieve ervaringen met de hostingdiensten van Combell en de unieke mogelijkheden die Combell’s private cloud biedt:

  • Het volledig beheerde cloud
  • concept van Combell bevrijdt Selligent van het systeembeheer van de fysieke en virtuele systemen, zodat de organisatie zich volledig kan concentreren op de eigen kernactiviteiten
  • De virtuele infrastructuur laat zich razendsnel aanpassen als de omstandigheden wijzigen. Ze is opgewassen tegen piekbelastingen en faciliteert structurele groei;- Hetzelfde geldt voor de onderliggende fysieke infrastructuur: de unieke ‘plug and play’
  • functie waarmee Combell nieuwe hardware binnen 30 minuten kan opleveren, zorgt ervoor dat Selligent massieve hoeveelheden rekenkracht kan toevoegen wanneer daar opeens behoefte aan ontstaat.

Interactieve marketingtools

“Onze interactieve marketingtools vinden gretig aftrek bij nationale en internationale organisaties, waaronder Stepstone, Mobistar en Thomas Cook,” zegt de heer Ben Vloemans, CTO van Selligent.

“De concepten blijken erg gewild omwille van de brede functionaliteit en het aantrekkelijke kostenplaatje. Onze klanten hoeven namelijk niet meer zelf te investeren in hardware en software om toch alle voordelen van onze applicatiesuite te genieten. Deze eenvoudig te budgetteren abonnementsvorm staat ook wel bekend als SaaS: Software as a Service.”

Taken doorgeven aan Combell

“Gaandeweg delegeerden wij diverse van ‘onze’ taken aan Combell en ontdekten dat zij die minstens zo snel en vakkundig uitvoerden, waarbij hun 24-uursbezetting en de directe lijnen met onze ICT-mensen natuurlijk mooi waren meegenomen,” aldus de heer Vloemans. “Vanuit bedrijfseconomisch perspectief is het daarnaast gewoon efficiënter om infrastructurele taken centraal en op grote schaal uit te voeren. Combell heeft in de praktijk bewezen deze zaken meer dan vakkundig en uiterst efficiënt op te pakken, waardoor wij de handen vrij kregen voor het échte werk.”

Om aan de continue groei tegemoet te komen, ontwierp Combell in nauwe samenwerking met Selligent de nieuwe infrastructuur met extreme schaalbaarheid als uitgangspunt. De hoge eisen van Selligent’s grotere klanten (waaronder ook banken), maakten beveiliging en hoge beschikbaarheid minstens even belangrijke uitgangspunten…

Private Cloud

“In het ontwerp van Selligent’s nieuwe private cloud voerden wij alle productiesystemen redundant uit om zo de hoogst denkbare beschikbaarheid te waarborgen,” verklaart David Temmerman, Sales & Marketing Director van Combell. “Firewalls en servers, storage en databases en de interne en externe netwerken: alles is dubbel uitgevoerd. Zelfs als zich eens een grootschalige ramp moest voordoen, dan nog hebben we alle data veiliggesteld in een tweede datacentrum om daarmee de omgeving te herbouwen. Samen met Combell’s welhaast spreekwoordelijke korte oplevertermijnen sluit deze oplossing exact aan op de hoge eisen van Selligent en diens klanten.”

“Het feit dat spraakmakende partijen zoals Mobistar het nieuwe platform benutten, spreekt natuurlijk boekdelen,” vult hij aan. “Dergelijke bedrijven kijken immers primair naar hoe je de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van hun data zult veiligstellen. De meest trefzekere invalshoek is dan het geheel isoleren en compartimenteren van zo’n ICT-omgeving – en dat is precies wat we hier hebben gedaan.”

De uitgebreide private cloud-architectuur combineert de hoge niveaus van beveiliging en beschikbaarheid waar de klanten om vragen met de forse schaalbaarheid op korte en lange termijn die vooral voor Selligent belangrijk is.