Pingvalue, met hoofkwartier in Luxemburg en Research & Development afdeling in het Genkse C- mine Crib, kondigt een eerste kapitaalsinjectie aan. Het kan rekenen op 1,2 miljoen euro financiering van Nederlandse private investeringsmaatschappij InvestinFuture.

Investeerder: "Pingvalue zal een grote impact hebben op dagelijkse leven"

“Het innovatieve karakter van het bedrijf en de overtuiging dat hun social marketing platform een grote impact zal hebben op het dagelijkse leven, heeft ons gebracht tot deze investering”, aldus Edgard Creemers, General Manager van InvestInFuture.

De gratis app van Pingvalue laat gebruikers in hun directe omgeving events, bezienswaardigheden en producten ontdekken die worden aanbevolen door locals. Dit alles op maat van hun unieke profielen, smaken en locaties. Van winkels en cultuurpodia tot tips voor onvergetelijke ervaringen. Pingvalue wil zijn leden 24/7 in contact brengen met het beste dat het stadsleven te bieden heeft, waar ze ook zijn.

"Heruitvinden hoe vrienden, kennissen en merken met elkaar communiceren"

Pingvalue zal heruitvinden hoe vrienden, kennissen en zelfs merken met elkaar communiceren door onderling informatie uit te wisselen die voor alle partijen – individuen, organisaties en fysieke winkels – interessant kan zijn." 

"Door constante interactie met de gebruiker, kan de Pingvalue-app zeer gerichte aanbevelingen geven hoe iemand zijn erg waardevolle tijd en geld best zouden spenderen. Dit binnen de jungle van oneindige informatie die het internet biedt, waardoor mensen slimmere keuzes kunnen maken die bijdragen tot de creatie van smart cities en smarthoods.” legt Luciano Scatorchia, CEO en stichter van Pingvalue verder uit.

De volgende stap: Pingvalue lanceren in verschillende steden in de Benelux

“Met deze investering zullen we deze zomer het Pingvalue platform ook lanceren in verschillende steden in de Benelux, waaronder Genk en Luxemburg. Dit dankzij de enthousiaste steun van onze internationale en lokale partners, waaronder universiteiten zoals UCLL, iMinds en Université du Luxembourg en andere grote organisaties zoals Konica Minolta”, aldus Luciano Scatorchia.

De R&D afdeling E-nventors Lab, gevestigd binnen incubator C-mine Crib, blijft met reeds meer dan 15 werknemers op zoek naar nieuwe ontwikkelaars om deze app verder te ontwikkelen en te verfijnen. Meer info: www.pingvalue.com