foto: shutterstock.com

Als je denkt dat 4GB aan mobiele data genoeg is om je de komende jaren zoet te houden dan zal het onderzoek van Ericsson je verrassen. Uit het Mobility Report blijkt immers dat het aantal mobiele data met maar liefst 60 procent is gegroeid tussen het eerste kwartaal van 2015 en 2016. Als deze trend zich doorzet - en dat verwacht Ericsson - zullen we in Europe 18GB per maand aan mobiele data verstoken tegen 2020. 

Mobiele data met 60 procent gegroeid in één jaar

Volgens de schattingen van Ericsson zullen we in Europa tegen 2020 18GB per maand aan mobiele data verstoken. In de VS ligt dat aantal tegen 2020 zelfs nog hoger. Zo verwacht Ericsson dat Amerikanen tegen het einde van 2021 gemiddeld 22 GB per maand aan mobiele data zullen gebruiken

Uit het Mobility Report blijkt immers dat het aantal mobiele data met maar liefst 60 procent is gegroeid tussen het eerste kwartaal van 2015 en 2016:

Azië wordt dé mobiele data regio van de wereld

In Azië zou het gemiddeld verbruiken tegen dan stijgen tot 7GB per maand. Maar, aangezien het aantal mobiele internet gebruikers in deze regio gigantisch zal blijven stijgen, zal Azië wel het grootste aantal mobiele gebruikers tellen tegen 2020. 

Meer weten? Hier kan je het volledige Ericsson Mobility Rapport bekijken.