Twitter heeft dinsdag in een memo aan mediabedrijven gevraagd maatregelen te nemen tegen hackers die hun twitteraccount willen kapen. Recentelijk werd het twitterkanaal van verschillende media gehackt. Twitter vreest dat die aanvallen zullen blijven plaatsvinden.

Een computer per account

In de memo gericht aan honderden mediabedrijven raadt de microblogsite aan om één enkele computer te gebruiken voor hun account. Hierdoor is de kans op besmetting met een computervirus kleiner. Dat enkele accounts van media gehackt konden worden, wijt Twitter aan phishingmails gericht naar journalisten.

Paswoorden van tenminste 20 karakters

Twitter raadt de mediasector voorts aan om paswoorden van minstens twintig karakters te gebruiken die ook verschillend zijn dan de paswoorden voor e-mail.

Vorige week werd de Twitteraccount van het Amerikaanse persagentschap The Associated Press (AP) gekraakt door een groep die zichzelf "het Syrische Elektronische Leger" noemde. Zij verstuurden een valse AP-tweet over twee explosies in het Witte Huis waarbij president Obama gewond raakte. Ook andere mediabedrijven zoals CBC, BBC, The Guardian maar ook de internationale voetbalbond Fifa werden recentelijk het slachtoffer van een gehackte account.