De werkloosheid in België was de afgelopen 10 jaar nog nooit zo hoog. Toch heeft Drupangels, het nieuw project van de Unified Marketing Group waartoe ook the AIM behoort, nood aan nieuwe websoftware specialisten. Hiervoor bouwt het bedrijf verder op de bekende websitetechnologie “Drupal”, ontwikkeld door de Antwerpenaar Dries Buytaert.

Het bedrijf achter zijn software, namelijk Acquia is goed voor meer dan 250 procent omzetgroei de voorbije 3 jaar. Dezelfde cijfers die ook de Unified Marketing Group kan voorleggen.

Bij Drupangels zetten 20 Drupal experts zich dagelijks in om via dit softwarepakket websites te ontwikkelen en te onderhouden. Drupangels focust zich enkel op Drupal, aangezien dit softwaresysteem met zo’n 23.209 modules talrijke weboplossingen mogelijk maakt. Zo biedt Drupal naast interactieve websites de mogelijkheid om social media te integreren. Met meer dan 5,4 miljoen Facebookgebruikers in België is een goed ontwikkelde Facebookpagina zeker geen overbodige luxe om online aanwezigheid te creëren.

Dat Drupal een van de meest succesvolle softwarepakketten wereldwijd is, is te danken aan Dries Buytaert, de Antwerpenaar die Drupal aanvankelijk als een ‘uit de hand gelopen hobbyproject’ beschouwde. Intussen is het softwarepakket meer dan 2 miljoen keer gedownload en vormt het de ruggengraat van talrijke nationale en internationale websites. Het Witte Huis,MTV, Sony BMG alsook Studio Brussel zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Met een totaal kapitaal van 68,5 miljoen dollar maakt Acquia (het Amerikaanse Drupal bedrijf van Dries Buytaert) zich dan ook klaar om haar succes te verzilveren door middel van een beursintroductie die in 2014 hoogstwaarschijnlijk plaatsvindt.

Ook Drupangels kan al terugblikken op enkele  referenties. Zo maakte het team reeds interactieve websites op maat voor Open Bedrijvendag en Zelfbouwmarkt. Om in te spelen op de aanhoudende groei van Drupal mikt dit nieuw softwarebedrijf op 20 nieuwe Drupal experts om het team te vervoegen. Een hoge werkloosheidsgraad? Niet bij Drupangels.