Het Amerikaanse jobplatform HireArt deed een onderzoek in samenwerking met 147 startups en kwam tot het besluit dat de helft van de mensen die voor een startup willen werken eigenlijk niet weten wat ze precies kunnen verwachten.

Elli Sharef, het brein achter HireArt, omschrijft het probleem als volgt: "Mensen zijn ervan overtuigd dat werken bij een startup sowieso fantastisch is. Dat strookt niet altijd met de realiteit. Het is keihard werken en de druk is vaak erg groot. Bovendien is het loon ook niet conform met wat je in grotere bedrijven zou kunnen verwachten. Natuurlijk zijn er ook leuke aspecten aan een job binnen een startend bedrijf, maar uit ons onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten waar ze aan beginnen."

Welke eigenschappen heb je nodig?

Als je een job wil bij een startup dan ben je vast geïnteresseerd in de criteria die de meeste startups hanteren. Dit zijn vijf eigenschappen waar startups vandaag het meest naar op zoek zijn:

1. Mensen met Sales ervaring: aangezien de meeste startups een product verkopen hebben ze nood aan mensen die een commerciële achtergrond hebben en ervaren zijn in het aanprijzen van een product of dienst.

2. Marketeers met kennis van SEM/SEO: vaak wordt er op sociale media of marketing posities binnen startups gesolliciteerd. Maar slechts weinigen van de kandidaten hebben ook kennis van Search Engine Marketing en Search Engine Optimalisatie.

3. Data Analisten: als startend bedrijf is het belangrijk om te weten in welke aspecten je bedrijf groeit en hoe je dit kan meten. Startups krijgen zelden kandidaten over de vloer die gespecialiseerd zijn in data analyse voor kleine bedrijven.

4. Programmeurs: zij zijn nog altijd dé kracht bij uitstek die startups het meest nodig hebben. Zo is er een grote nood aan programmeurs die applicaties kunnen schrijven voor Android of iOS en mensen die programmeertalen zoals Python of Ruby onder de knie hebben.

5. All rounders: startups zijn ook vaak op zoek naar mensen die over vele gebieden heen expertise hebben opgebouwd. Zij kunnen een meerwaarde betekenen voor een startup omdat zij vaak een breder inzicht hebben en sneller het grotere geheel kunnen zien.

Wie maakt het meeste kans? Een all rounder of een specialist?

Het is belangrijk om goed te zijn in verschillende dingen, maar toch zijn startups het vaak op zoek naar mensen die gespecialiseerd zijn in één bepaald iets. "Tijdens het sollicitatie gesprek is het dan ook het best om één eigenschap waar je heel goed in bent extra te belichten. Op die manier maak je het meeste kans op een job binnen een startup," weet Elli Sharef.

Cultural Fit

Last but not least, is het ook belangrijk om in een bedrijf te stappen dat je 100% aanspreekt. Daarom is het belangrijk om een overzicht te krijgen van de dagelijkse taken die je zal gaan uitvoeren en een besef te krijgen van de tijd die je in deze taken zal moeten gaan stoppen.

"Indien je over de gevraagde eigenschappen beschikt en het takenpakket je niet afschrikt ben je een ideale kandidaat om bij startup te beginnen", zegt Sharef. Een realistisch beeld over werken binnen een startup én in het bezit zijn van bepaalde eigenschappen is dus cruciaal om bij een startup te beginnen.

Welke eigenschappen zijn volgens jullie het belangrijkst om in een startup te kunnen werken? Laat het ons zeker weten in de comments!

Hoe werkt HireArt precies?

HireArt is een startup die het traditionele CV in de prullenbak gooit. Het bedrijf specialiseert zich in het testen van eigenschappen van sollicitanten om op die manier de ideale kandidaat te vinden voor een job. HireArt laat sollicitanten de functie effectief uitvoeren via online modules en haalt er vervolgens de beste kandidaat uit. Bedrijven zoals Airbnb en Cisco gebruiken deze techniek vandaag om nieuw talent aan te trekken.