Vanavond is het zover: Apple zal waarschijnlijk een ‚wearable’ introduceren. Of de ‚iWatch’ er zal uitzien zoals we denken is echter onwaarschijnlijk. Waarom? Kijk maar eens hoe mensen eerst dachten hoe de iPhone én de iPad eruit ging zien:

iWatch Concepten

Telkens Apple van plan is om een nieuwe productcategorie te starten, schieten concepten van creatievelingen als paddenstoelen uit de grond. Vaak komt Apple met een totaal ander apparaat dan wat mensen zich eerst voorstelden. Hoogstwaarschijnlijk is dat vanavond niet anders. Volgens velen zou de iWatch er zo gaan uitzien:

Enkele designers creërden iWatch concepten die vaak gebaseerd waren op de Nike Fuelband of een traditionele horloge: 

Of de ‚iWatch’ er zal uitzien zoals bovenstaande concepten is echter onwaarschijnlijk. Kijk maar eens naar de eerste iPhone- & iPad concepten. 

De eerste iPhone concepten

Toen geruchten de ronde gingen dat Apple een iPhone op de markt wou brengen, doken heel wat concepten de kop op die gebaseerd waren op de iPod en de Motorola Razr, in 2007 een erg populaire gsm.

iPhone-concept gebaseerd op de iPod:

iPhone-concept op de populaire Motorola Razr:

De uiteindelijke iPhone die in 2007 door Steve Jobs werd voorgesteld zag er helemaal anders uit. Niemand had verwacht dat het OS er zo uit zou zien én dat de telefoon over een touchscreen zou beschikken.

De eerste iPad concepten

Ook bij de iPad was dat het geval. Mensen dachten aanvankelijk dat een iPad OS X zou draaien en over een keyboard zou beschikken. Niets was minder waar: 

De uiteindelijk iPad:

Wat we echt weten over de iWatch

Het enige wat we écht weten over de iWatch is wat Tim Cook onlangs verklapte in een interview:

  • "Wearables are very interesting area"
  • "The wrist is interesting for a wearable'
  • "Nike did a great job with the fuelband"
  • "There's lot's of things to solve in this space, it's an area ripe for exploration"

Denk jij dat de concepten van de iWatch zullen lijken op het uiteindelijke product?