De PC versus de Mac, het is een debat dat al vele jaren woedt. Maar wat dachten dé topmannen van Microsoft & Apple echt van elkaar?

‘Samen groot geworden’

‘Steve en ik zijn op een bepaalde manier samen groot geworden’, zei Gates enkele weken geleden in een televisie-interview. ‘We waren rivalen, maar er is altijd een zekere vorm van respect en communicatie tussen ons geweest, ook toen hij al ziek was.’

Een voorbeeld hiervan kan je zien in een zeldzaam interview van de twee samen uit 2007. Waar Steve Jobs & Bill Gates van hun gedachten over elkaar uitwisselen:

‘Steve behandelde Bill vanuit de hoogte’

Om na te gaan wat de twee echt van elkaar dachten publiceerde Business Insider enkele quotes die te lezen stonden in de biografie van de overleden Jobs.

Daaruit blijkt dat de relatie tussen Gates & Jobs niet altijd even respectvol was. Zo staat in de biografie van de overleden Steve Jobs te lezen dat zowel Gates als Jobs op elkaar neerkeken. ‘Steve behandelde Bill altijd ietwat vanuit de hoogte, zeker als het over goede smaak en stijl ging. Bill keek op zijn beurt neer op Steve omdat hij niet kon programmeren.’ 

Bovendien vond Steve Jobs dat Gates ‘andersmans ideeën stal zonder schaamte’ & dat Gates ‘jaloers was op de goede smaak van Jobs. Hier kan je nog meer citaten van de twee over elkaar vinden.

Google