Welke websites drijven het webverkeer in België en de wereld?

Welke websites drijven het webverkeer in België en de wereld?
Volg Bloovi ook op Twitter!

maandag 3 november 2014

The internet Map geeft visueel ons surfgedrag weer aan de hand van twee parameters: siteverkeer en onderlinge links tussen sites. Het resultaat mag zonder meer verbluffend worden genoemd. Alexa, de ontwikkelaar van deze internetmap, hanteert op dit moment de gegevens van 350.000 websites in 196 landen.

Het siteverkeer in België

Elk land heeft zijn eigen kleur en staat eveneens in verbinding met andere landen waarmee het links deelt. De grote van de cirkels geeft weer hoeveel siteverkeer er is. Hieronder vind je een voorbeeld hoe België zich verhoudt met andere landen en welke websites in België veel siteverkeer genereren.

Wat misschien niet moet verbazen is dat de pornoindustrie blijkbaar een goed deel van het internetverkeer voor zijn rekening neemt, maar dat het zoveel verkeer genereert blijft toch verbazingwekkend. (Zie blauwe vlek midden-onder).

Of bijvoorbeeld dat de onderlinge verhouding van het surfgedrag tussen Amerika, China en Japan, meer dan de helft van al het surfgedrag voor hun rekening neemt. 

Er vallen nog vele andere conclusies te trekken uit deze verbluffende grafische vormgeving.
 Vergeet zeker niet in te zoomen, want pas dan duizelen de connecties voor je ogen!

Hier kan je alle links bekijken: The Internet Map 

Tags: , .Over Thomas Verhoef


Thomas Verhoef

Founder of BackScratchrrr which launches late fall. Always interested in discovering and supporting new start-ups with great ideas. Love to think how the present changes the future!

Volg mij


Bekijk volledig profiel