Het was even wachten, maar de vernieuwde iOS7-versie van WhatsApp is eindelijk beschikbaar. De populaire chatapplicatie kreeg een nieuwe 'vlak'-design en een nieuwe interface. Een nieuwigheid is de toevoeging van berichten die je kan sturen naar een bepaalde contactlijsten. Opvallend is ook dat je vanaf nu zal moeten betalen om WhatsApp te gebruiken.

Wat is er nieuw?

Naast een strak nieuw design werden er ook nieuwe notificatiegeluiden toegevoegd aan de app. Bovendien is het nu ook makkelijker om foto's voor het delen te bewerken en bij te snijden. De app kreeg een typisch 'vlak' iOS 7 design en een ronde foto voor alle contactpersonen, net zoals in de iOS 7-contacten applicatie. Bovendien zijn de thumbnailfoto's ook groter geworden. 

iCloud-Backup

Wat ook nieuw is, is de mogelijkheid om jouw chathistoriek op te slaan in de iCloud. Hierdoor kan je geen gesprekken meer verliezen als je wisselt van iPhone of als je per ongeluk WhatsApp verwijderd zou hebben. 

Vanaf nu betalend

Na de eerste setup krijgen gebruikers de mogelijkheid om de app een jaar lang gratis te gebruiken. Na die periode moet er worden betaald voor het gebruik. Na het eerste jaar gratis gebruik betaal je 99 dollarcent per jaar. 

WhatsApp voor iOS 7 is gratis te downloaden in de App Store