750 miljoen mensen investeren dagelijks tijd in het digitaliseren van boeken, zonder dat ze het zelf weten! Het is momenteel één van de meest massieve vormen van crowd sourcing en de bedenkers zijn al met een volgend concept bezig...

Ken je CAPTCHA?

Zij hebben ervoor gezorgd dat je bij de registratie op de meeste sites zo'n vervormd controlewoord moet invullen om te bewijzen dat je een mens bent. Het kan wat ambetant zijn, maar ze beschermen onze sites tegen spammers en bots en veel ander vuil. Een CAPTCHA invullen kost je ongeveer 10 seconden per keer. Luis Von Ahn, één van de oprichters en uitvinders van CAPTCHA heeft laten berekenen hoeveel tijd hier wereldwijd door verloren wordt: 500.000 uren per dag door alle internetters samen...

Ze zijn dan beginnen zoeken naar iets waardoor die 10 seconden niet echt verloren zijn. Iets waardoor het internet (en zeg maar ook de mensheid) er beter van wordt. Bekijk het filmpje en na 3 minuten weet je al wat!

Wat is de volgende stap?

Nu werken Luis Von Ahn en zijn team aan een volledig nieuw concept waarbij ze miljoenen mensen willen laten werken aan de vertaling van het wereldwijde web. Ze stelden zichzelf de vraag "hoe kunnen we 100 miljoen mensen het web laten vertalen zonder hen te moeten betalen?"

In de rest van het filmpje ontdek je hoe ze dit (al héél binnenkort) zullen aanpakken en wat hun bedoeling precies is. Luis Von Ahn combineert in zijn TEDTalk duidelijke taal, goede inzichten en vooral ook veel humor, wat het kijken enkel aangenamer maakt.

 



--  --

Kan je dit artikel appreciëren? Deel het dan hieronder via Twitter, Facebook of Linkedin.

Volg je @bloovi al op Twitter? #bloovi