VTM gaat de volledige afleveringen van zijn programma's tot vier weken na uitzending gratis aanbieden op zijn website. Ook via de VTM-app zal je programma’s zoals Telefacts, Stadion & Boer zoekt vrouw gratis kunnen herbekijken. Reclame doorspoelen wordt niet mogelijk.

Reclame inkomsten terugwinnen

De VTM app en online videodienst zal gebruikers niet toelaten om reclame door te spoelen. Wat de dienst voor adverteerders zeer interessant maakt. Andere diensten zoals Bhaalu & Stievie kunnen wel reclame doorspoelen.

"Vtm.be wordt een extra platform waarop mensen volledige afleveringen van programma's gratis kunnen bekijken", legt Medialaan-CEO Peter Bossaert uit. "We zien dit echt als een bijkomende service en voelen dat kijkers dit waarderen.”

Bovendien hoopt VTM internetpiraten te onmondigen die nu weinig redenen hebben om programma’s nog illegaal aan te bieden of te downloaden op het internet. Alles is nu gratis online beschikbaar.

Testperiode was groot succes

Deze zomer werd er op vtm.be al getest met het aanbod van volledige afleveringen. Zo waren onder meer 'Familie' en 'Met Vier in Bed' volledig te bekijken op de vtm-website. Die afleveringen werden meer dan 185.000 keer bekeken. Kijkers gaven volgens VTM aan enthousiast te zijn en de service zeer relevant te vinden.

Vanaf volgende week maandag gaat VTM van start met het gratis aanbieden van programma’s. Binnenkort wordt ook een VTM-app gelanceerd waar mensen tv-programma’s uitgesteld kunnen kijken via hun smartphones & tablets.

Concurrentie met Stievie

De zet van VTM is wel een beetje vreemd aangezien deze zal concurreren met Stievie, een app waarmee je tot een week uitgesteld kan kijken, die volledig in handen is van Medialaan (VTM, 2BE, JIM & vtmkzoom).

Wat denk jij van de zet van VTM?