Volgens verschillende bronnen wil YouTube/Google 1 miljard dollar neertellen voor Twitch.tv. Twitch is een platform waar gamers hun games live kunnen uitzenden via het internet. Gamers kunnen er ook voor kiezen om de games van anderen bekijken. Google zou een bod uitbrengen om de dienst over te kopen & te integreren in YouTube. Dat schrijft de Amerikaanse website Variety

Gaming

Het idee achter Twitch lijkt misschien een beetje bizar voor wie er nog nooit heeft van gehoord. Zo kan je je afvragen waarom je live zou willen meekijken naar iemand die aan het gamen is? Sinds de lancering van Twitch stemmen steeds meer mensen af op deze gaming-kanalen.

Vooral competitieve games online meevolgen via Twitch zit in de lift. Sinds de oprichting in 2011 is het aantal Twitch-kijkers exponentieel toegenomen. Dat is ook Google niet ontgaan. 

Hieronder kan je een voorbeeld bekijken: 


Watch live video from WCS Europe on TwitchTV

Twitch Interactive

Twitch is een afkooksel van een ander video platform, justin.tv, een live-streaming dienst die vooral instond voor live video communicatie via webcams. De mensen achter Justin.tv zagen dat er steeds meer kijkers naar competitieve games wilden kijken & besloten daarom een dedicated game-kanaal in het leven te roepen. 

Dat was de geboorte van Twitch. Aangezien Twitch zo hard groeide, werd de naam Justin.tv geschrapt en aangepast naar Twitch Interactive. Twitch haalde tot hiertoe al 35 miljoen op via risico investeerders.

Live streaming

De live-streaming trend voor games is ook Google niet ontgaan. Volgens de Amerikaanse website Variety wil Google 1 miljard dollar neertellen voor Twitch. Ook The Wall Street Journal bevestigt dat Google in gesprekken zou zijn met Twitch Interactive, al zouden deze gesprekken nog in een zeer vroeg stadium zijn.

Naar verluidt zou Google van plan zijn om Twitch te integreren in YouTube.

Meer info: twitch.tv