Ken je het probleem dat je alweer hopeloos achter loopt met de nieuwste muziek? De Nederlandse website intothetune.com kan je hiermee helpen. De website houdt met behulp van big data de nieuwste hits nauwlettend in het oog en indexeert deze in één handig overzicht. Elke dag stelt de site een top 100 samen van de nieuwste hits.

Big Data

Into The Tune schuimt realtime het internet af en gaat via big data op zoek naar de meest besproken en beluisterde tracks van het moment.

Into The Tune meet realtime van ruim 4.000 Nederlandse artiesten de reputatie en populariteit van hun muziek op internet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de API’s van online diensten als YouTube, Soundcloud, LastFM, Songkick, Facebook, Twitter en muziekblogs en andere websites. In totaal gebruikt Into The Tune ruim 40 miljoen gegevens van internet om dagelijks tot een nieuwe top 100 te komen.

Top 100

De top 100 van de meest trending tracks kan je rechtstreeks beluisteren op de site. Je kan er ook links vinden om de track aan te schaffen via de iTunes Store, bol.com & streaming diensten zoals Spotify & Deezer.
Je kan er ook alle sociale kanalen van de artiesten ontdekken.

Genres

Naast een algemene top 100 over alle genres heen kan je ook een top 100 raadplegen van verschillende subgenres. Zo kan je een top 100 vinden voor alternative, pop, urban & electronic.

Meer info: intothetune.com

*Update* - Ook chartify.be is een mooie oplossing om op de hoogte te blijven van de laatste hits. Deze dienst kan je hier ontdekken