foto: shutterstock.com

Ondanks dat online hacking steeds vaker voorkomt, lijken weinig mensen stappen te ondernemen om hun accounts extra te beveiligen. Vreemd, want heel wat diensten hebben intussen maatregelen getroffen die het voor hackers zo goed als onmogelijk makenn om in te loggen op jouw social media accounts. Hier hoe je dat aanpakt: 

Tweestapsverificatie

Voor hackers is het een koud kunstje om wachtwoorden in een recordsnelheid te kraken.

Een veelgebruikte oplossing voor dat probleem heet tweestapsverificatie. Het is een proces waarbij je jouw identiteit moet verifiëren aan de hand van een code die doorgestuurd wordt naar je mobiele toestel of een codegenerator-app. 

De optie is al actief bij vele diensten, maar wordt nog door te weinig gebruikers geactiveerd. Benieuwd hoe je ermee aan de slag gaat? Wij leggen je uit hoe je je Facebook, Instagram, WhatsApp & Slack-account kan beschermen. 

Facebook 

  • Login op je Facebookprofiel -> Settings -> Security
  • Voeg je gsmnummer toe door op Add Phone te klikken 
  • Klik op Login Approval en klik op Enable 

De volgende keer dat je probeert in te loggen op Facebook zal je naast je wachtwoord ook een code moeten invullen. Je kan ervoor kiezen deze te laten toekomen op je gsm. Vanaf nu krijg je ook te zien wanneer iemand heeft proberen inloggen: 

WhatsApp

Onlangs lanceerde ook WhatsApp (eindelijk!) tweestapsverificatie. Hier hoe je die aanzet: 

  • WhatsApp > Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen > Schakel in

Slack

  • Slack > Profile & Account > Account Settings > Two-Factor Authentication 

Instagram

  • Jouw Profiel > Instellingen > Tweestapsverificatie > Beveiligingscode verplicht instellen > Inschakelen

Ziezo! Je accounts zijn nu een pak moeilijker om te kraken. Als je nog betere beveiligingstips weet, laat het ons weten in de comments!