BeCommerce: Elk jaar 5000 nieuwe webshops in België

BeCommerce: Elk jaar 5000 nieuwe webshops in België

Voor de komende jaren zullen er per jaar ongeveer vijfduizend nieuwe webshops gelanceerd worden, zegt BeCommerce. De organisatie verwacht dat er tegen 2020 meer online winkels zullen zijn in ons land, dan offline. 

Sterke groei in Belgische e-commerce sector

Becommerce berekende dat er momenteel zo'n vijfentwintigduizend Belgische webwinkels actief zijn. Vijf jaar geleden waren dat er nog slechts tienduizend. De afgelopen jaren werden  jaarlijks zo'n drieduizend online winkels geopend in België. 

Volgens BeCommerce zal dat gemiddelde nog stijgen. Zo verwacht de belangenorganisatie de komende jaren een sterke groei met vijfduizend nieuwe Belgische webshops per jaar. Dat zijn 14 winkels per dag. 

Online zal offline inhalen tegen 2020

Tegen 2020 zullen er volgens de berekeningen van BeCommerce er voor eht eerst meer online- dan offline winkels zijn. Daarmee zou België op een totaal van meer dan vijftigduizend online winkels komen. 

"Het grootste deel van die groei, 70 procent, zal komen van retailers die overschakelen naar een omnichannel aanpak," verklaart BeCommerce bestuurder Carine Moitier. 

bron: becommerce.be

Connecteer met 82.740 abonnees