.GENT beschikbaar vanaf november 2014

.GENT beschikbaar vanaf november 2014

Het is zover: de langverwachte .GENT-domeinnamen zullen voor het grote publiek beschikbaar worden vanaf 21 november 2014, voorafgaand aan een lanceringsfase die start op 1 september 2014. .GENT is daarmee de eerste Belgische city-TLD die live zal gaan. Een primeur:

Gefaseerde uitrol

De lancering van .GENT gaat vooraf aan enkele fases die aan bepaalde doelgroepen het recht geeft om al eerder hun domeinnaam vast te leggen, namelijk inwoners, bedrijven en non-profit organisaties in Gent en omstreken (“Sunrise”). Ook houders die hun merk in het Trademark Clearinghouse geregistreerd hebben (een centraal merkenregister), kunnen op voorhand hun domeinnaam vastleggen.

Gentse inwoners & bedrijven hebben voorrang

“Met de lancering van .GENT nu eindelijk in zicht, wordt het idee achter deze lokale internetextensie eindelijk realiteit. En dankzij de transparante lanceringsfases, hebben inwoners en bedrijven van Gent als eerste de mogelijkheid om in primeur een .GENT vast te leggen”, aldus Jimmy Cappaert, Business Developer bij Combell, het bedrijf achter Dot Gent Registry.

Net voor de extensie beschikbaar wordt voor het grote publiek, is er ook een zogenaamde “Landrush”-periode van twee dagen waarin vrije registratie van domeinnamen mogelijk is, maar aan een verhoogd tarief. De lancering van .GENT zal op volgende manier gebeuren:


De website van Dot Gent Registry heeft eveneens een update gekregen. Er is een nieuwe sectie toegevoegd waarin gedetailleerd uitgelegd wordt hoe de lancering exact zal verlopen.

Meer info: dotgent.com/lancering

Een .Gent domein registeren kan je hier doen. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.068 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief