De Taiwanese smartphonemaker HTC heeft gisterenavond in de New York een aantal nieuwe producten voorgesteld. HTC introduceerde daarvoor ook een nieuw merk: RE. De RE wordt een draagbare camera die concurreert met GoPro. HTC introduceerde ook een nieuwe versie van haar budget-telefoon de HTC Desire EYE. HTC lijkt hiermee haar focus te verschuiven naar de fotomarkt.

RE: de draagbare camera heruitgevonden

“Aangezien de camerakwaliteit van smartphones steeds beter wordt, gebruiken steeds meer hun smartphone als camera. Toch is de smartphone-beleving niet ideaal. Daar hebben wij nu een oplossing voor,” vertelt Graham Wheeler hoofd van product-management bij HTC op een pre-persbriefing in Brussel.

“Als je op een concert bent zie je telkens een zee van schermpjes die oplichten. Zonde. Door de hele tijd op het scherm van je smartphone te kijken mis je een deel van de beleving. Daarvoor hebben wij nu een oplossing bedacht met de RE,” zegt Wheeler.

“We hebben er zelfs een apart merk voor gelanceerd: RE.” Of HTC in de toekomst meer producten zal lanceren onder de vlag van RE wou Wheeler nog niet bevestigen. 

RE is een kleine camera waarmee je gemakkelijk tegelijkertijd het moment kunt ervaren en vastleggen met video en foto’s. RE is cilinder-vormig, waardoor het makkelijk in je hand past. Opmerkelijk is de grip sensor die de camera activeert van zodra je deze oppakt. Met de sluiterknop maak je met één aanraking een foto. Door deze knop langer in te drukken neem je een video op.

Specificaties

RE beschikt over een hoge resolutie 16MP CMOS-sensor, Full HD (1080p) video recording, een 146 graden groothoeklens, slow-motion en een time lapse opnamefunctie. Je kan RE ook bedienen via een ‘remote live viewfinder’ app vanop je smartphone (iOS én Android). Daarmee kan je de actie live op het scherm van je mobiele telefoon kunt bekijken en op afstand kunt bedienen.

Bedienen vanaf je smartphone

Ook is het mogelijk te switchen naar het album met de foto’s en video’s die al op de RE-camera staan om ze te bekijken op je mobiele telefoon. De app zorgt er verder voor dat er automatisch een back up wordt gemaakt op je telefoon of in de cloud zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over voldoende opslagruimte.

Ook biedt de RE binnenkort real-time video streaming naar YouTube zodat je het moment kunt beleven en direct kunt delen via je YouTube-kanaal. De RE-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. 

Ook zijn er diverse accessoires verkrijgbaar waarmee het nog eenvoudiger wordt de belangrijkste momenten uit je leven vast te leggen waaronder een ‘clip-on’ waarmee je de RE kunt vastmaken aan je kleding of tas. Daarnaast is er een klem met zuignap beschikbaar om de RE vast te zetten en bijvoorbeeld een time-lapse te maken, en is er een klem voor op je fiets.

De RE is vanaf het begin van het eerste kwartaal van volgend jaar via retail verkrijgbaar voor een prijs van 229,00 euro inclusief BTW.

Desire EYE: de ultieme selfie-phone

HTC heeft stelde gisteren ook de HTC Desire EYE voor. Ook deze smartphone is op te markt gezet met een duidelijk missie: het nemen van betere foto’s én betere selfies. HTC heeft hiervoor een 13MP camera aan de voorzijde én een 13 MP camera aan de achterzijde aan de telefoon toegevoegd. Er werden ook dual-LED sensors aan de voor- en achterkant van het toestel geplaatst.

Daarnaast heeft het toestel 3 microfoons om kraakhelder te kunnen bellen en geluid op te nemen bij het maken van videocalls. Daarnaast beschikt de Desire EYE over ook over BoomSound, twee versterkte stereo front speakers en een 5,2 inch full HD-scherm.

Dot View & Stand Cover

Het toestel komt ook met HTC’s intussen bekend Dot View cover, waarmee je notificaties kan zien zonder de cover te openen. De Dot View cover is te personaliseren met verschillende thema’s of eigen foto’s.

Nieuw is het de Stand Cover waar een ingebouwde ‘kickstand’ is ingebouwd om gemakkelijk video’s te bekijken, foto’s te maken of videogesprekken te voeren.

Fantastische Software

Waar we zelf het meest van onder de indruk waren is de software die meegeleverd is op de Desire EYE. Zo zit Facetracking vanaf nu ingebouwd in het software pakket. Hierdoor kan je videogesprekken voeren en rondlopen doorheen de ruimte, de camera volgt jou waardoor je constant optimaal in beeld bent. 

Je kan ook je scherm delen, net zoals op de desktop. Zo kun je altijd en overal tijdens je videogesprek documenten met je gesprekspartner(s) delen en bespreken. HTC is hiermee de eerste fabrikant die schermdeling op smartphones mogelijk maakt. 

Daarnaast heeft de EYE ook een Split Opname-functie, die sterk doet denken aan de app Frontback. Zo kan je tegelijk foto’s & video’s maken met de camera’s aan de voor- en achterzijde om één ‘split screen’ afbeelding of video te creëren.

Verder is er ook een mogelijkheid om via stembesturing foto’s te nemen. Door ‘cheese’ te zeggen, neemt de camera automatisch een foto. Door ‘action’ te zeggen begin je een video op te nemen. Ook het populaire Face-fusion en Live MakeUp zitten verwerkt in de software.

De HTC Desire EYE is vanaf medio november beschikbaar. De prijs bedraagt 499,00 euro inclusief BTW, exclusief abonnement. De HTC EYE Experience komt de komende maanden ook beschikbaar op de volgende toestellen: HTC One (M7), HTC One (M8), HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One max, HTC Desire 816 en de HTC Desire 820.

Zoe komt naar Android & iOS

Een derde nieuwigheid die HTC introduceerde heeft te maken met Zoe, de sociale media schil die HTC toestellen al langer hebben. Zo komt Zoe vanaf nu ook naar andere Android- én iOS-toestellen.

Met de Zoe app is het makelijk foto’s en video’s te combineren tot één verzameling highlights. Bovendien kunnen vrienden hun content ook mixen met jouw foto’s en video’s. Met Zoe kan je ook makkelijk een video met highlights maken die je kan delen op sociale media.

Zoe is gratis verkrijgbaar voor Android en is later dit jaar beschikbaar voor iOS.

Meer info: htc.com/be-nl/