Vandaag gaat het Mobile World Congress effectief van start. Welke Belgische app-bedrijven zijn er op het Mobile World Congress? Hier een overzicht: 

Op de stand van de Agoria APP Alliance krijgt het internationale publiek een overzicht van mobiele app-producten van eigen bodem die bedrijven kunnen inzetten. Deze apps worden meestal aangeboden in een 'cloud-model' met een abonnementsstructuur. Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken welke categorieën van mobiele business apps zoal bestaan en die te illustreren met enkele interessante voorbeelden:

1. Productiviteits Apps

In deze categorie treffen we vooral apps aan die een administratief proces vergemakkelijken.

  • Onkostenbeheer: met de xpenditure app van Cardwise worden alle bonnetjes ingescand en gelinkt naar de boekhouding.
  • Documentaanmaak: met de report app van 10to1 kan je in een handomdraai een rapport maken met foto's en die delen.
  • Mobiele CRM: de app Connect2 van Connectsquare maakt volledige dashboards en een mobiel CRM beschikbaar op iPad.
  • Inventaris: de smartcheckups app is een hulpmiddel om ‘on site inspecties’ uit te voeren, ideaal voor de immobiliënmarkt.

2. Verkoop

Deze categorie bestaat uit apps die het voor commerciële medewerkers op de baan gemakkelijker maken om onderweg in contact te treden met prospecten en bestaande klanten en daarbij steeds over de juiste en up-to-date informatie te beschikken. Nieuwe producten, aanbiedingen,... worden ook vanop afstand naar de tablets van de verkopers doorgestuurd, zodat iedereen steeds met de meest actuele informatie werkt.

  • Verkoopapp: dINK is een app voor de volledige opvolging van het verkoopstraject.
  • Productcatalogus: Luan van 10to1 biedt u een intelligente productcatalogus met een uitgebreide serie tags.
  • Klantenopvolging: met Bonjourwalter van Finger kan je bestaande klanten in het vizier nemen en optimaal opvolgen.
  • Leadgeneratie: de Copilot app van Flowpilots helpt bedrijven betere leads te genereren.

3. Marketing

Dankzij de geolokalisatie-functies van smartphones wordt het steeds gemakkelijker om juiste en relevante informatie te sturen naar specifieke individuen. Enkele voorbeelden:

  • Pushberichten: de professionele versie van Tapcrowd’s app-platform Tapcreator maakt het mogelijk om doelgericht pushberichten te sturen, bijvoorbeeld een aanbieding voor een proefrit met een wagen, wanneer je je in de buurt van de autodealer bevindt.
  • Geo-gelokaliseerde quizzen: met Smartkwizz is het mogelijk om in een winkelcentrum, museum,... een quiz te spelen met vragen die specifiek zijn opgesteld in functie van uw fysieke locatie.

De Agoria App Alliance zet de Belgische knowhow op het gebied van apps van 24 tot 27 februari in de schijnwerpers tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Tanguy De Lestré (@tdelestre en @appalliancebe op Twitter) is tijdens het congres te volgen op Twitter (hashtag #MWC14B) en via een blog op www.agoria.be en www.bloovi.be.