Polaroid stunt met 4K TV onder de 1000 euro

Polaroid stunt met 4K TV onder de 1000 euro

Polaroid gaat op CES een 4K (Ultra HD) televisie lanceren voor het grote publiek. Verwacht wordt dat de vroegere camera-producent een 4K-televisie zal lanceren met een prijskaartje onder de 1000 euro.

Polaroid duikt tv-markt in

Polaroid raakte in slechte papieren door de opkomst van de digitale fotografie. Met deze 4K-televisie wil Polaroid een comeback van jewelste maken in de televisie-industrie. Polaroid zou deze televisie morgen gaan voorstellen tijdens de Consumers Electronics Show in Las Vegas.

4K of Ultra HD is de nieuwste schermtechnologie die 4 keer scherper beeld zou leveren dan wat de HD televisie-sets vandaag zouden tonen. Indien je trouwens alles wil weten over Ultra HD of 4K moet je dit artikel eens lezen: Resolution Wars: de opkomst van Ultra HD

Consumer Electronics Show

Polaroid is op zoek naar een nieuwe manier om weer impact te maken in de markt. Voor haar 4K-televisieset zal het bedrijf gaan samenwerken met Empire Electronics, dat de toestellen zou fabriceren onder de Polaroid branding.

50 inch onder 1000 euro

Het toestel zou een 50 inch scherm zijn met een naar eigen zeggen „vloeiende weergave van snelle bewegingen, extreem hoog contrast en hoge helderheid”. Dat de prijs onder de 1000 euro zou liggen is een prestatie van jewelste aangezien je bij concurrerende merken duizenden euro’s moet neertellen voor een 4K-toestel.

Content

Toch kampt de technologie met wat problemen. Zo is er weinig film & tv-content die al in 4K geschoten zijn. Netflix zou binnenkort starten met het streamen van 4K-films naar haar abonnees. Bovendien zijn de toestellen doorgaans nog erg duur.

Benieuwd of Polaroid voor een ommekeer kan zorgen! Wat denk jij?  Zou jij een Polaroid 4K-toestel aanschaffen?

Connecteer met 82.769 abonnees