De elektrische auto-fabrikant Tesla wil serieus uitbreiden in Europa. Het wil in de loop van 2014 haar Supercharger-netwerk uitbreiden. „We willen dat Tesla-bestuurders bijna overal kunnen geraken in Europa met behulp van het gratis supercharger netwerk,” zegt Tesla zelf. Ook in België zal Tesla haar aanwezigheid uitbreiden.

Supercharger?

Een supercharger is een oplaadpunt voor Tesla-wagens, waar bestuurders hun auto gratis kunnen opladen. Zo’n tankbeurt zou 75 minuten duren om de batterij volledig op te laden, de eerste 50% van de batterij laad je wel op onder het half uur. Hoe zo'n supercharger er precies uitziet kan je zien in onderstaand filmpje: 

Vandaag heeft Tesla slechts 14 superchargers in Europa verspreid over in Noorwegen, Duitsland, Zwitserland & Nederland. Tegen eind 2014 zouden daar nog maar landen bijkomen. Zo zouden er ook superchargers gebouwd worden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken en Zweden.

De superchargers zullen op strategische plaatsen tussen verschillende grote steden worden geplaatst.

Service centers & winkels

Naast superchargers zullen er ook zo’n 30 nieuwe service centers hun deuren openen. De eerste van deze centers worden in Zweden, Italië & Frankrijk gepland. Er zullen ook Tesla-winkels bijkomen in Birmingham (Verenigd Koninkrijk), Manchester (Verenigd Koninkrijk), Lyon (Frankrijk), Bordeaux (Frankrijk) en Goteborg (Zweden).

In België heeft Tesla al een winkel & service center in Brussel. Binnenkort zou er ook een winkel én een service center de deuren openen in Antwerpen.