Waarom Snapchat niet inging op overnamebod van 3 miljard dollar

Waarom Snapchat niet inging op overnamebod van 3 miljard dollar

Foto: Snapchat CEO Evan Spiegel


Facebook zou onlangs zo’n 3 miljard dollar hebben geboden voor de populaire applicatie Snapchat. Een bod dat Snapchat CEO naast zich neer legde. „Ik bouw liever iets waardevols op dan het zomaar te verkopen,” zei Snapchat’s CEO Evan Spiegel aan Forbes.

Snapchat is unieke kans

„Er zijn maar enkelingen die de kans krijgen om een bedrijf uit te bouwen zoals Snapchat. Dat zomaar verkopen om op korte termijn poen te pakken is niet interessant,” zegt Spiegel aan Forbes

Een opmerkelijke verklaring, zeker als je weet dat Spiegel en co-founder Bobby Murphy elk zo’n 750 miljoen dollar rijker zouden geworden zijn indien de deal met Facebook doorging.

Facebook wou Snapchat al in 2012

Mark Zuckerberg zou eind 2012 voor het eerst een meeting hebben gehad met Snapchat. Daar zou Zuckerberg aangekondigd hebben dat Facebook een variant zou uitbrengen op Snapchat (Poke).

Toen bleek dat de Facebook-app Poke een flop werd, bracht Zuckerberg een tweede bezoek aan Snapchat waar hij onthulde dat hij de app graag zou willen overkopen. Maar toen zou Spiegel niet meer geïnteresseerd zijn geweest om bovenstaande redenen.

In het Forbes-artikel lijkt het of de twee CEO’s elkaar niet konden luchten. Business Insider kon het mailverkeer tussen de twee CEO’s inkijken. Daaruit blijkt dat ze het toch best met elkaar kunnen vinden. Leuk om mee te lezen: 

 

Intussen heeft Snapchat al zo’n 50 miljoen dollar opgehaald bij risico-investeerders en zou het bedrijf een waarde hebben van 2 miljard dollar. Minder dan het Facebook-overnamebod.

Wat zou jij doen in Spiegel’s plaats?

Connecteer met 82.769 abonnees