Apple patenteert iPhone met Joystickmode

Apple patenteert iPhone met Joystickmode

Apple heeft een patent verkregen voor een 'joystick' die ingebouwd zit in de homebutton van je iPhone of iPad. Met deze uitvinding zou het makkelijker worden om spelletjes te gaan spelen op je iDevice. Hoe deze joystickmode er precies moet gaan uitzien kan je zien op onderstaande afbeeldingen: 

De 'joystickmode' kan geactiveerd worden door op een bepaalde manier te klikken op de homebutton. Hieronder toont Apple hoe dat er precies zou uitzien: 

De knop zou ook op een simpele manier weer in standaard positie geschoven worden. Volgens de tekeningen zou de joystick vrij subtiel zijn en dus niet hetzelfde effect zijn als een standaard gaming joystick. 

In het patent staat te lezen dat met deze uitvinding een pak betere controls wil geven aan gamers. Vandaag hou je tijdens het gamen op een iPhone je vingers voor het scherm, wat de game-ervaring minder goed maakt. De joystick zou de oplossing kunnen zijn. 

Of de joystick er effectief komt lijkt echter twijfelachtig. Apple patenteert immers vaak de gekste dingen. Maar het blijft interessant om te zien waar de technologie gigant aan werkt en welke nieuwe features het in overweging neemt voor haar producten. Het is afwachten of Apple hier ooit écht mee naar buiten komt. Het patent hebben ze in ieder geval al binnen. 

Connecteer met 82.738 abonnees