Easy-m neemt Waalse Apple-verdeler Abelsys over

Easy-m neemt Waalse Apple-verdeler Abelsys over

Easy-m, de grootste Apple Premium Reseller van België, neemt de Waalse Apple-verdeler Abelsys over. Hiermee blijft easy-m de nummer 1 op de Belgische markt van Apple-verdelers. Easy-m heeft de ambitie om dit jaar 100 miljoen euro omzet te draaien. 

26 Winkels in België

Met de overname van Abelsys versterkt easy-m aanzienlijk haar positie in België. De grootste Apple-verdeler van het land beschikt nu over 26 winkels in heel België, naast de uitgebreide webshop die ze al had. Voor de overname had easy-m al 19 winkels, waarvan 9 in Vlaanderen, 6 in Wallonië en 4 in Brussel. Door de fusie wordt vooral de aanwezigheid van easy-m in Wallonië versterkt.

Easy-m beschikt met de overname nu over het grootste Belgische netwerk van officiële Apple-verkooppunten. Dankzij de lokale aanwezigheid zal elke consument, elk bedrijf en elke onderwijsinstelling terecht kunnen in een easy-m winkel in de buurt voor een optimale dienstverlening.

Focus op hersteldienst

Uniek aan deze service is de eigen hersteldienst. Annick Maes, zaakvoeder van easy-m: “Easy-m heeft altijd alle herstellingen zelf gedaan, vanaf  het prille begin van ons familiebedrijf, toen we nog eigenhandig typemachines herstelden. Deze herstelservice is al heel lang ingebakken in ons DNA en daarom blijven we er sterk op inzetten.”

Doel: 100 miljoen euro omzet

In 2014 had easy-m een omzet van 80 miljoen euro. Dit jaar wil het bedrijf voor het eerst een omzet van 100 miljoen euro behalen. Ook het aantal werknemers en klanten stijgt. Na de overname zal easy-m 246 werknemers en 220.000 klanten hebben. 

CEO Annick Maes is tevreden met de fusie: “De overname van Abelsys was voor easy-m een opportuniteit om aan schaalvergroting te doen, om sterker te staan tegenover de concurrentie en onze toekomstige uitdagingen te kunnen aangaan. Bovendien zal er een kruisbestuiving plaatsvinden, zowel op zakelijk vlak als op vlak van personeel. We kijken uit naar de samenwerking met de werknemers van Abelsys en ik ben ervan overtuigd dat we veel van elkaar zullen leren.” 

meer info: easy-m.be

Connecteer met 82.740 abonnees