Google kiest het Belgische Cubigo als 1 van 15 meest beloftevolle start-ups ter wereld

Google kiest het Belgische Cubigo als 1 van 15 meest beloftevolle start-ups ter wereld

Foto: CEO Geert Houben

Het zorgplatform Cubigo is door Google gekozen als een van de 15 meest beloftevolle technologische start-ups ter wereld. Google nodigt CEO Geert Houben namelijk (als eerste Belg ooit) uit voor haar jaarlijkse 14-daagse ‘bootcamp’ BlackBox Connect. In Silicon Valley wil Geert contacten leggen met Amerikaanse investeerders en klanten, om de groei van Cubigo in de VS te versnellen.

Cubigo

Geert Houben is afkomstig van Peer, runt zijn bedrijf vanuit Diepenbeek en woont in Antwerpen. Google selecteerde deze 32-jarige ondernemer voor een exclusieve opleiding in Silicon Valley. De reden? Geert is de oprichter en CEO van Cubigo, een softwareplatform dat oudere of zorgbehoevende mensen helpt om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

“Cubigo ondersteunt zorg op afstand met behulp van technologie”, legt Geert uit. “Wij bundelen verschillende diensten in één gebruiksvriendelijk platform. Zo kan je met een tablet of computer via Cubigo maaltijden bestellen, een videogesprek met de verpleegkundige voeren of de hulp van buren inroepen. Maar ook medische toepassingen zijn mogelijk, zoals je bloeddruk doorsturen of een afspraak maken met je huisarts.”

Bij de meest beloftevolle start-ups ter wereld

Op 8 februari stapt Geert het vliegtuig op voor de 14-daagse ‘bootcamp’ Blackbox Connect. Technologiegigant Google selecteerde Cubigo namelijk als één van de 15 meest beloftevolle start-ups ter wereld. Dit jaar vindt de 10de editie plaats, en het is de eerste keer dat een Belg tot het selecte kransje van deelnemers behoort.

Waarom net Cubigo? “Google gelooft heel sterk in open innovatie. Vernieuwen door  samen te werken, en dat wereldwijd. Logisch, want internettechnologie kent geen landsgrenzen. Daarom nodigen ze elk jaar 15 niet-Amerikaanse technologische start-ups uit in Silicon Valley. We bevinden er ons in het kleurrijke gezelschap van onder andere het Egyptische Edfa3ly (marktleider in e-commerce in het Midden-Oosten en Noord-Afrika), het Zuid-Koreaanse Korbit (de motor achter de bitcoin-rage) en het

Arabische Mini Exchange (dé webshop voor kindermode in het Midden-Oosten). Cubigo is gekozen als wereldwijde referentie op vlak van technologie in ouderenzorg.”

Doorbreken in de States

Het beloven twee intensieve weken te worden. Tijdens workshops en presentaties leren deelnemers van elkaar en van andere succesvolle ondernemers.

Maar de voornaamste doelstelling is om contacten te leggen met Amerikaanse CEO’s, klanten en investeerders: “Vanuit ons kantoor in San Francisco storten we ons voluit op de Amerikaanse markt. De technologie van Cubigo staat op punt, op dit moment lopen er al 3 succesvolle pilootprojecten. Met de financiële armslag van een investeerder kunnen we onze groei in de VS versnellen, door te investeren in verkopers, projectmanagers en administratie.”

Er staan ook gesprekken met Google op het programma: “Omdat ons platform de gezondheidszorg performanter maakt, zien zij potentieel in onze technologie. Mensen worden namelijk steeds ouder, waardoor de zorgkosten de pan uit swingen. Mogelijk leidt deze interesse wel tot een investering in Cubigo, je weet maar nooit.”

Meer info: cubigo.com

Connecteer met 82.740 abonnees