Deze Belgische is een van de meest invloedrijke vrouwen in de Europese start-up scene

Deze Belgische is een van de meest invloedrijke vrouwen in de Europese start-up scene

Bron foto: Karenboers.be

EU-startups stelde een lijst op van de 50 meest invloedrijke vrouwen in de Europese start-up scene. En ja, in die lijst vinden we ook een Belgische terug. Karen Boers heet ze, en ze is de medeoprichtster en managing director van startups.be.

Een jammerlijk feit, maar vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in de start-up wereld. Daarom besloot EU-startups met deze lijst ondernemende vrouwen in de spotlight te zetten. De meerderheid van die onderneemsters hebben hun thuisbasis in Londen, Berlijn of Parijs, maar Karen Boers is onvervalst Belgisch.

Karen Boers

De juiste richting uit

Boers veroverde haar plaatsje in de lijst vooral dankzij startups.be, hét aanspreekpunt voor startende ondernemers in België. Ondertussen bestaat die organisatie al bijna vier jaar. Daarnaast is ze ook board member bij en CEO van European Startup Network. Daarvoor was ze vooral werkzaam in de HR-sector en heeft ze een verleden bij iMinds.

De toekomst van Boers ziet er alvast rooskleurig uit. Over startups.be vertelde ze een tijdje terug aan Bloovi het volgende: “We slagen er hoe langer hoe beter in om onze mensen te begeleiden en de juiste richting in te sturen. Ook de cijfers bevestigen dat. Omar Mohout’s 1-million-euro-club wordt hoe langer hoe groter, zowel in aantal als opgehaalde financieringen. Dat is één van de positieve indicatoren.”

Wij zijn alvast blij een Belgische naam in het lijstje terug te vinden. Proficiat Karen! 

Connecteer met 82.177 abonnees