Deze Antwerpse start-ups starten uitvalsbasis in Singapore om Aziatische markt te veroveren

Deze Antwerpse start-ups starten uitvalsbasis in Singapore om Aziatische markt te veroveren

Jorik Rombauts en Charlotte Sterkens van Rombit in het Singaporese kantoor.

De Antwerpse start-ups Rombit, PlayPass en T-Mining hebben maandag hun kantoorruimte in Singapore ingehuldigd tijdens een GoGlobal Missie van Startups.be. De stad Antwerpen maakt deze kantoorruimte beschikbaar opdat haar start-ups gemakkelijker de Zuidoost-Aziatische markt kunnen verkennen.

Antwerpen zet al langer in op technologische start-ups. Een recent wapenfeit is de samenwerking die de stad aanging met B-DNA, Belgische vereniging van architecten, designers en ingenieurs in Singapore. Nu schuift Antwerpen enkele voordelen van dat lidmaatschap door naar een paar opvallende Antwerpse start-ups. Eén van die voordelen is dat de start-ups recht hebben op gratis kantoorruimte in de B-DNA offices en professionele ondersteuning in de stadsstaat. Dus namen Rombit, PlayPass en T-Mining deze week hun intrek in de Singaporese kantoren. 

 


Kickstart internationale expansie

Wat die start-ups dan precies doen? Rombit zet vernieuwende IoT-toepassingen in voor mobiliteit en logistiek, PlayPass ontwikkelt applicaties voor ‘cashless payments’ en ‘crowd management’, en T-Mining gebruikt blockchaintechnologie om containerlogistiek te beveiligen. Uitwijken naar Singapore vinden de jonge bedrijfjes alvast een mooie kans. "De faciliteiten en de uitstekende ondersteuning van het B-DNA team geven ons de kans om ons beter te profileren in Zuidoost-Azië”, reageert CFO Ron Schuermans van PlayPass. “Dankzij de hulp van B-DNA ondersteunen we intussen trouwens al een muziekfestival in Singapore met onze cashloze betalingen en toegangscontrolesystemen.

"De Zuidoost-Aziatische markt biedt heel wat kansen voor Belgische start-ups"

"Voor ons is het echt cruciaal om hier aanwezig te zijn”, vult CEO Nico Wauters van T-Mining aan. “Wij willen met blockchain-technologie de internationale container-logistiek efficiënter laten werken, en de haven van Singapore is een echte wereldspeler op dat vlak, net zoals de haven van Antwerpen. De stadstaat is met andere woorden een toplocatie om de internationale expansie van T-Mining af te trappen. Met de Singaporese havengroep PSA onderhouden we trouwens al goede contacten vanuit Antwerpen."

De technologie van PlayPass zal binnenkort al op een muziekfestival in Singapore gebruikt worden.

Eén van de interessantste tech hubs ter wereld

Hoewel Singapore nog niet zo gekend is als start-up-paradijs, moet de staat niet onderdoen voor tech walhalla's à la Silicon Valley. “De Zuidoost-Aziatische markt biedt heel wat opportuniteiten voor Belgische start-ups”, vertelt Frederik Tibau, content director van Startups.be. “Bovendien is het kleine Singapore één van de interessantste tech hubs in de wereld. De stadstaat trekt sinds kort meer tech talent aan dan Silicon Valley.”

“Er zijn ook heel wat gelijkenissen tussen de havensteden Antwerpen en Singapore”, gaat Tibau verder. “Zo zetten ze allebei zwaar in op IoT-toepassingen om hun stad en hun haven future proof te maken. In die zin kan het aanmoedigen van kruisbestuivingen tussen beide start-up-ecosystemen tot bijzonder interessante ontwikkelingen leiden.”

Wij zijn alvast benieuwd tot wat dit Singaporese uitstapje zal leiden!

Connecteer met 81.625 abonnees